Vodič za brucoše

Preko granice zbog državne mature? Bez problema – maturanti moraju napraviti samo jednu stvar

MojFaks | Postani student, 04.06.2021., Autor: Vanessa K.Kriva je infrastruktura izvan nadležnosti centra...
Foto: Kamil Zajaczkowski via Shutterstock

1. lipnja počela je ovogodišnja matura. Ispite je u ljetnome roku prijavilo 31 779 pristupnika, a od izbornih predmeta najviše pristupnika prijavilo je ispite iz Fizike (7230), Biologije (5214), Politike i gospodarstva (4754) i Kemije (3599).

Na stranicama postani-student.hr osvanula je obavijest za kandidate izvan Republike Hrvatske koji pišu maturu u Hrvatskoj i prelaze granicu.


Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja dostavio je Ministarstvu unutarnjih poslova, točnije Upravi za granice tablicu s popisom kandidata izvan Republike Hrvatske koji ostvaruju pravo polaganja ispita državne mature u ljetnome roku u školskoj godini 2020./2021. Uprava za granice dostavit će popis svim graničnim prijelazima Republike Hrvatske.


Ovim su putem obavijestili da je pri prijelazu granice u svrhu pristupanja ispitima državne mature potrebno imati vjerodostojan dokument (osobnu iskaznicu ili putovnicu), kao i dokument koji sadrži hrvatski OIB kandidata kako bi granični službenik mogao sve točno provjeriti.


Za dolazak u Republiku Hrvatsku nije potrebno imati dodatnu potvrdu ili uvjerenje koje je izdao Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, već je dovoljno na stranici www.postani-student.hr ući u postavku "Moji podatci" › "Moj raspored" i ispisati raspored ispita državne mature.


Za kraj su poručili kako žele svim pristupnicima puno uspjeha u polaganju ispita državne mature.


Postani studentprelazak granicepisanje maturematura 2021.Uprava za granicepopis kandidatapravo polaganja ispita državne mature


Prati nas na Instagramu!