Vodič za brucoše

FORA! Studenti TOP SLOGANIMA mame brucoše i 'gađaju' super NAGRADU: 'STEM odaberi jer tu se rađaju milijarderi'

MojFaks | Postani student, 04.06.2020.FORA! Studenti TOP SLOGANIMA mame brucoše i 'gađaju' super NAGRADU: 'STEM odaberi jer tu se rađaju milijarderi'

Malo što studente razveseli i motivira kao obavijest o novčanoj isplati na račun.

Posljednja tri mjeseca bila su teža nego inače: mnogi studenti ostali su bez posla, odlazak na sezonu je također upitan, a stipendija koju primaju nekima je postala jedini mjesečni prihod. 

...Kako se to dijeli STEM stipendija!? Od iduće godine uvodi se jedna VAŽNA PROMJENA – oni s 'težih' fakulteta bit će zadovoljni...


Studenti koji ostvaruju pravo na STEM stipendiju, danas na računu mogu vidjeti isplatu za lipanj u iznosu od 1200 kuna. U simpatičnoj objavi na Facebook profilu, obavijestili su studente da je to posljednja rata STEM stipendije i odlučili im ponuditi "kreativni izazov". 

"Vjerujemo da je ova akademska godina bila posebna po mnogočemu, zato želimo da na trenutak odmorite od STEM područja znanosti i sudjelujete u izazovu. Onima koji su kolokvijima položili ispite – čestitamo, onima koji se pripremaju za polaganje istih želimo: koncentraciju, oštroumnost, ustrajnost i uspjeh u svemu što ih čeka", napisali su na Facebooku

Objavljeni izazov sastoji se iz nekoliko koraka. Prvo su zamolili studente da promisle o odabranom STEM području znanosti: zašto su se odlučili za isto, jesu li zadovoljni odabranim, bi li srednjoškolcima savjetovali da upišu neki od STEM studijskih programa. Misli je potrebno sažeti u nekoliko rečenica, kolokvijalno izražavanje je dozvoljeno, ali poštujući primjerene obrasce pisanog izražavanja. Zatim, od ključnih riječi iz rečenica složiti slogan kojim će motivirati druge za upis STEM područja znanosti. Kada ste sigurni da je slogan dovoljno zvučan, pamtljiv i zanimljiv napišite ga u komentar ispod objave. 


...Ministarstvo ponovno dodijeljuje STEM stipendije: Pogledajte detalje...


"Uz sve ovo dodajte žlicu vedroga duha, prstohvat pozitivne energije. Pustite da se lagano 'kuha' do kraja srpnja i akademska godina je pečena. Lajkajte slogane svojih kolega, uzet ćemo u obzir i komentare s najviše lajkova.  Nagrađujemo pet najboljih slogana. Vjerujemo da Vas nećemo razočarati nagradom", piše u objavi

Sudeći po broju komentara samo nekoliko sati nakon objave, STEM-ovci su zbilja kreativni kad su slogani u pitanju. Neki nisu štedjeli riječi da objasne zašto su upisali nešto iz STEM područja znanosti i zašto je to pravi izbor, a pojedini su se izrazili samo snažnim pamtljivom frazom. Odabrali smo nekoliko koji su već sada prikupili desetke "lajkova". 

"Znaš, dragi čitaoče, ono što mi studiramo i nije baš lako, no i nije nemoguće. Želim ti ukratko predstaviti što ti sve treba kako bismo te raširenih ruku dočekali u naš tim. O nama su u ovo vrijeme virusa COVID-19 puno govorili i bez nas zaista nisu mogli. No, kako ne bih dužila, želim ti objasniti što ti sve treba, kako bi baš Ti imao dovoljno vremena razmisliti o tome želiš li nam se priključiti u naš tim.

Pa krenimo...

Puno ljubavi, brižnosti, požrtvovnosti, neprospavanih noći, humanosti i empatičnosti trebaš dobro promiješati. Zatim, u to još dodaj puno toplih riječi. Kada si sve to pripremio, dobro razmisli želiš li to dovršiti. Kada si razmislio i shvatio da nam baš Ti trebaš u našoj ekipi, završi tu čuvenu 'tortu' do kraja. Ono što trebaš staviti na vrh umjesto šlaga i višnje, je jedan veliki osmijeh. Samo s osmijehom možeš zadobiti baš svakoga, i maleno dijete koje je u bolnici bez svojih roditelja, i iste te zabrinute roditelje kada dođu u posjetu svojem djetetu, ali i stariju gospođu ili gospodina koji nepomično leže u postelji. Vjeruj mi, tvoj osmijeh je njima sve. Kao što sam na početku navela, mi te raširenih ruku čekamo i nemoj zaboraviti ponijeti sa sobom 'tortu' koju si pripremio. Postani student SESTRINSTVA jer to želiš i voliš!", napisala je studentica Ana, a mi smo se na ovoliko ljubavi prema spram profesije zaista naježili. Svaka čast. 

Pojedini studenti izrazili su se u stihovima, a da imaju talenta za rimu, imaju!

"Rad u timu il' solo, kako god ti paše, STEM su znanosti temelj budućnosti naše.
Rješavanje problema ne bi smjelo bit' tlaka, kad voliš što učiš, studiranje je priča laka.
Objašnjavati svijet na mikro ili makro razini, sve ćeš naučiti, zato ne brini!
Karijere današnjice koje najbrže rastu, uključuju samo STEM vještine i maštu!
Uključi vijuge i STEM odaberi jer u ovom se području rađaju milijarderi!", napisala je studentica Tina. 

Uslijedilo je još nekoliko motivirajućih redova.

"Znaš li što ti daje izvor i znanje?
Odaberi danas i pokaži svoje zdanje!
STEM ima svoje široke grane
a znamo da si ti sigurno bez mane!
Odaberi ono što ti je volja
i budućnost će ti biti mnogo, mnogo bolja!", piše studentica Ivana, a Dora nastavlja u sličnom tonu.

"Stvaraj, uči i zabavi se 
Trud se svakako isplatit će 
Ekspert u svom području budi
Mijenjaj svijet za boljitak ljudi", napisala je ona i stihove popratila odgovarajućim emojijima

"Matematika, fizika elektrotehnika...
Ma bilo koja društvena grana,
Upiši to i studiraj s nama.
Uči, stječi znanje i vještine.
Uz to i ne zaboravi uživati u studentskim danima,
A mi smo tu da te
Potaknemo našim sloganima", obratila se maturantima studentica Dijana. 

"Upiši STEM-Kem,
Jer znanost je extra tren-
da ti dani nisu sivi Fizici se primili
Matišu zagrli pa Inženjerstvu prihrli
To ti je to od mene, a ovdje business čeka samo na tebe", poručuje student Matej. 

Da su STEM zanimanja tražena na tržištu, znaju studenti tih područja, a da su novci za život prijekopotrebni, također se ne srame reći. 

"Matematika je skroz fora
Jako ju volim
Nadam da ću osvojiti ovo
Jer mi stvarno treba para", piše Domagoj. 

Katarina je napisala kratki ali snažan slogan: "STEM-true gem for man and femme!", a ispod u komentarima našao se i "NOVI SLOGAN JOE ROGAN", koji prikuplja lajkove. 

Po angažmanu, studenti su motivirani da privuku nove mlade kolege na STEM studije, a kako bi se i njihov kreativni trud isplatio, možete vidjeti originalnu objavu i lajkati najbolji slogan. Tko je pobijedio, znat će se 10. lipnja 2020. godine. 

Anja Zulić
foto:Shutterstock By AlesiaKan


STEMstudentistipendijaSTEM područja znanostiupisifaksupisinafakultetebrucosidrzavnamaturapostanistudent


Prati nas na Instagramu!