Vodič za brucoše

Briljirali na maturi pa zašto ne biste i vi? Ovi studenti pripremaju vas za najvažniji ispit u životu – postanite im kolege

MojFaks | Postani student, 28.04.2020.Briljirali na maturi pa zašto ne biste i vi? Ovi studenti pripremaju vas za najvažniji ispit u životu – postanite im kolege

Grupa studenata s FFZG-a, FER-a i PMF-a koja je položila ispite državne mature s izvrsnim rezultatom pomaže budućim kolegama u obliku online priprema za maturu.

Državna matura ove godine održava se od 8. do 29 lipnja, a umjesto eseja iz hrvatskoga jezika, koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako bi maturanti dobili povratnu informaciju o spremnosti.

Mnogi maturanti mogu odahnuti jer je gradivo 2. polugodišta 4. razreda izbačeno iz mature.


Unatoč tome što je ministrica Divjak čula protest ovogodišnjih maturanata, oni su i dalje nezadovoljni. Naime, sada traže odgodu svih izbornih predmeta čiji se ispiti odvijaju u srpnju, ukidanje gradiva drugog polugodišta za sve izborne predmete te reduciranje izbornih predmeta koje pojedini fakulteti traže.

Mnogi su prije početka ovogodišnjih ispita državne mature posegli za pripremama, a kako i sami maturanti govore, mnoge su pripreme prekinute uslijed epidemije koronavirusa, stoga određeni broj maturanata nema priliku pohađati pripreme za državnu maturu.


Tim 8 studenata koji su briljirali na maturi pomažu svojim budućim kolegama


Za sve one koji nemaju priliku, mogućnost ili nešto sasvim sreće, grupa studenata koja je ostvarila izvrsne rezultate na maturi pripremila je za sve učenike završnih razreda online pripreme. Tim od osam studenata FER-a, PMF-a i Filozofskog fakulteta pripremio je niz videolekcija za pripremu državne mature, a svoj su projekt nazvali Top Matura.

"Okupili smo se krajem prošle godine i od tada smo svaki slobodan trenutak uzeli za snimanje i pripremu sadržaja. Cilj nam je da kroz jedne pripreme svaki maturant ima sve što je potrebno da ponovi sve najbitnije iz zadnje četiri godine srednje škole. Također smo videolekcije nadopunili s riješenim i objašnjenim zadacima iz ranijih državnih matura. Svaki od predavača je prije par godina i sam polagao državnu maturu, a tko zna bolje objasniti kako izvrsno riješiti ispite državne mature od studenata koji su već samostalno briljirali na prošlogodišnjim ispitima", kazao je Dino Jerković, jedan od osnivača Top Mature za 24 sata.Tečaj inače naplaćuju, no nude i potpuno besplatne pripreme na njihovom YouTube kanalu. Također, dodatne informacije možete potražiti na njihovoj službenoj internetskoj stranici ili na Facebook stranici Top Matura.

V.S./Izvor: 24 sata
foto: MojFaks


državna maturamaturantipripremestudentipostani studentbesplatne pripremeTop Matura


Prati nas na Instagramu!