Vodič za brucoše

Opet znanje na dnu? U ovom gradu otkazana potpora NAJMATURANTIMA: 'Sramota, oni to pamte cijeli život'

MojFaks | Postani student, 07.07.2020.Opet znanje na dnu? U ovom gradu otkazana potpora NAJMATURANTIMA: 'Sramota, oni to pamte cijeli život'

Ovogodišnja generacija maturanata ne može se požaliti na dosadnu godinu.

Prvo su proživjeli štrajk prosvjetara, zatim pandemiju koronavirusa koja je izmijenila održavanje nastave i obilježila državnu maturu, a neki su pogođeni i potresom.  

...Ovako se prije 150 godina testiralo jeste li ZRELI ZA SVEUČILIŠTE! Biste li položili ispit ili izgubili pravo studiranja?!...


Maturanti trenutno iščekuju rezultate državne mature. No, dok su prethodnih godina njihove kolege koje su pokazali izniman uspjeh tijekom školovanja bili nagrađeni novčano, ovogodišnji maturanti u Osijeku ostali su uskraćeni za dobivanje titule najmaturanta i novčanog iznosa, a maturanti i njihovi roditelji pitaju se zašto?

"Starije dijete bilo je najmaturant, a mlađe je također izvrstan učenik, pobjednik na natjecanjima znanja i sportaš od početka do kraja srednje škole. Nepravedno je što neće primiti zasluženo priznanje", govori otac jednog maturanta za Glas Slavonije. 

Iz gradske uprave pojašnjavaju da su sredstva predviđena za nagrade najmaturantima preusmjerena u fond kojim Grad pomaže gospodarstvu. 

"U proračunu Grada Osijeka za 2020., između ostaloga, osigurali smo sredstva za potporu najboljim učenicima i studentima u obliku stipendija, potpora, nagrada i kredita. Kao i prošle godine, riječ je o iznosu od 110 tisuća kuna kojim bi se nagradilo 110 najmaturanata grada Osijeka. Međutim, kako je pandemija bolesti COVID-19 velikim dijelom poremetila nastavnu godinu i sam nastavni proces te dovela učenike donekle u neravnopravan položaj i s nemogućnošću da svoju darovitost iskažu na pravi način, odlučili smo dio sredstava usmjeriti na pomoć gospodarstvenicima i oporavak privrede našeg grada. Tradiciju nagrađivanja naših maturanata nastavljamo u idućim školskim godinama", odgovorili su iz Grada, piše Glas Slavonije

...FORA! Studenti TOP SLOGANIMA mame brucoše i 'gađaju' super NAGRADU: 'STEM odaberi jer tu se rađaju milijarderi'....


Roditelji maturanata osvrnuli su se u komentarima zašto je ovo pogrešna odluka. 

"Sramota i to velika. Opet je znanje na dnu ljestvice. Moj sin je između ostalog i printao vizire i mislim da su sva ta dječica mogla se lijepo nagraditi za svoj rad i trud pa ako hoćete i sa svojim rezultatima i promoviranjem grada Osijeka s kojim se dotični vole hvaliti. Koliko su samo love bacili u vjetar ovo im nije trebalo", napisala je jedna čitateljica. 

"Sram vas može biti. Pogurate kao gospodarstvenike koji novce ulože tamo gdje vi nikada to ne iskontrolirate. Djeci to znači za početak života i to pamte cijeli život. Stvarno ste klošari, klasični", bio je još jedan komentar. 

S obzirom na to da je godina za ovogodišnje maturante bila više nego izazovna, simbolična naknada na kraju bila bi dobar znak pažnje da je neko primijetio njihov trud i uspjeh. Međutim, oporavak gospodarstva ipak je sada tema broj jedan u Hrvatskoj pa i na uštrb maturanata.

A.Z.
foto: Shutetrstock By hxdbzxy


maturantinajmaturantOsijeknagrada


Prati nas na Instagramu!