Vodič za brucoše

Na ovaj TOP zagrebački faks možeš se upisati dok ispijaš jutarnju kavu u pidžami, šećeš uz more ili čekaš tramvaj

MojFaks | Postani student, 08.07.2020.Na ovaj TOP zagrebački faks možeš se upisati dok ispijaš jutarnju kavu u pidžami, šećeš uz more ili čekaš tramvaj

Studentima će ljetni semestar 2020. godine zasigurno ostati u sjećanju po predavanjima online, a isto vrijedi i za maturante koji će uskoro uploviti u brucoške vode.

Diljem Hrvatske, skoro tri mjeseca nastava na fakultetima održavala se online putem. Problema je bilo, ali je također postalo jasno da se mnoge stvari ipak mogu obaviti 'na daljinu', pomoću računala - bez nepotrebnih čekanja u redu i hrpe papira. Sada kada je vrijeme upisa na fakultete, dobru praksu započeo je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu obavijestivši buduće studente da će se upisi na studije odvijati online.

...Hoćemo li ove godine studije upisivati online? Neki fakulteti i sveučilišta već su spremni na promjenu!...


"Brucoši, uz samo nekoliko klikova, upis na FER obavite opušteno i bez stresa, u ambijentu koji vam najviše odgovara. U pidžami dok pijete jutarnju kavu, dok šećete uz more ili dok čekate tramvaj! Pripremite se za 23. srpnja. Sretno!!”, objavili su na svom Facebook profilu.


foto: FER @Facebook

Studentica završne godine FER-a, Kaja, za naš portal govori da je njen fakultet donio dobru odluku i prisjeća se svog upisa koji je također dijelom obavila online. 

"Kada se trebalo upisati na faks, ja sam bila na stipendiji u Americi i mene je mama upisivala. Ja sam njoj dala punomoć i onda je ona riješila sve te papire. Mislim da je otišla fizički u Zagreb (jer smo iz Varaždina), a dio dokumentacije poslala sam mailom. Ovo je super, ljudi ne moraju ići preko pola Hrvatske i što se tiče epidemiološke situacije zbilja odlično jer mislim da je sad jako problematično ljudima koji nemaju vlastiti auto otići u Zagreb i prikupljati sve dokumente", govori naša sugovornica. 


FER ide i korak dalje te je svojim studentima najavio online obrane preko Zooma, što je, sudeći po trenutnoj epidemiološkoj situaciji, mudra odluka.

Anja Zulić
izvor: FER @Facebook
foto: MojFaks


FERupisi na fakultetepostanistudentupisifaksbrucosimaturanti2020


Prati nas na Instagramu!