Razmjena studenata
Pojedina sveučilišta svojim studentima nude razne programe međunarodne razmjene studenata koji odlaze na tjedan dana na drugo Sveučilište u sklopu nekog projekta ili ondje odslušaju čitav semestar. Ukoliko ostaju tijekom par mjeseci ili cijeli semestar ili čak i dva, nude se razni programi novčane potpore. Novčana potpora svakako je dobro došla svakom studentu, a visina novčane potpore nije zakonom određena.
Studentske razmjene odvijaju se kroz nekoliko programa poput ERASMUS-a i bilateralnih razmjena, CEEPUS, Erasmus Mundus, Erasmus plus i sličnih, ovisno o tome koje programe koristi matično sveučilište. Svake se godine raspisuju novi natječaji za razmjenu studenata.

Nastavak školovanja
Također, postoji i nastavak školovanja kako na drugom fakultetu u našoj državi tako i u inozemstvu. Nude se razni programi nastavka školovanja po cijelom svijetu.
Detaljnije informacije i ponude nastavka školovanja u vidu međunarodnih razmjena možete pronaći na službenim stranicama matičnih fakulteta ili sveučilišta na kojim abiste željeli nastaviti svoje školovanje.

Rad + ljeto + zabava + inozemstvo
Studentima se nudi i odlazak u inozemstvo na rad preko ljeta. Programi su dobro organizirani i mnogo je studenata koji su probali takvu vrstu zaposlenja, ali ujedno i zabave. Te se tako osim zarade, nudi mogućnost upoznati pojedinu kulturu i znamenitosti države / grada u koji se odlazi.
Jedan od najpopularnijih programa zasigurno je Work and travel koji studentima iz Hrvatske i regije nudi rad i putovanje po Americi.