Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom školarina

Što možeš kupiti za iznos školarine koju plaćaš na privatnom faksu?

Objavljeno 11.02.2016.

Odluka o upisu na faks je uvijek teška. No, ti ne želiš biti poput drugih. Želiš biti iznad svih. Stoga si spreman iskeširati od 15 do 35 tisuća kuna za akademsku godinu nekog privatnog učilišta na koje idu samo najbolji.

Što sve možeš kupiti za iznos školarine na državnom fakultetu?

Objavljeno 05.02.2016.

Neredovito ispunjavanje studentskih obveza ima svoju cijenu. Ta cijena na Sveučilištu u Zagrebu iznosi od 120 do 160 kuna po ECTS-u. Stoga smo istražili što sve možete kupiti za iznos pune školarine koja iznosi od 7200 do 9600 kuna.

Ekonomisti upozoravaju: školarine na fakultetima trebaju poskupjeti

Objavljeno 14.09.2015.

Hvatska već desetljećima ima iznimno visoku takozvanu prirodnu stopu nezaposlenosti na razini od 15-ak posto i to je zasigurno prioritetni društveni problem.

A baka i djed su marljivo štedjeli: studentica spiskala školarinu na putovanje i šoping

Objavljeno 22.07.2015.

Studentica iz Atlante malo se opustila šopingirajući pa je potrošila čitavu školarinu na odjeću i putovanje Europom.

Odaberi fakultet i stipendiju: nova besplatna tražilica školarina na sveučilištima diljem Europe

Objavljeno 28.04.2015.

Počnite s pretragom! Najveća online platforma za fondacije sadrži preko 12.000 školarina u zemljama EU vrijednih ukupno 27 milijardi eura!

‘Stari’ studenti prešli na bolonju: platili godinu, a nisu imali priliku polagati ispite

Objavljeno 02.02.2015.

Među oko 1000 studenata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su u listopadu, na osnovi preporuke Senata, zbog predugog studiranja morali s nekadašnjeg, starog četverogodišnjeg sustava prijeći na novi, bolonjski, našlo se i 55 studenata Ekonomskog fakulteta.

Češki predsjednik: 'Studenti su paraziti!'

Objavljeno 09.12.2011.

I dok se studenti u Hrvatskoj, ali i mnogim drugim državama bore za pravo na besplatno studiranje, češki predsjednik Vaclav Klaus nazvao je takve zahtjeve apsurdnima te dodao da su oni studenti koji žele besplatno studirati – paraziti.

Studenti se suočavaju s dugovima najvećim do sada

Objavljeno 04.11.2011.

I dok obično mislimo kako je studiranje u drugim, bogatijim državama lakše i jeftinije te se kod nas strudenti bore za besplatne školarine, vijesti s druge strane velike bare nisu nimalo obećavajuće. Naime, troškovi s kojima se studenti suočavaju ove godine veći su no ikad.

Dragi dekane, vratite mi uplaćenu školarinu

Objavljeno 22.10.2010.

Napokon znamo zašto je školovanje više manje besplatno u Hrvata. Zato da se ne bi dogodilo ono što se dogodilo pravnom faksu u Bostonu. Jedan od studenata traži nazad školarinu koju je plaćao dvije i pol godine...

Diplomski studiji (ipak) se neće plaćati

Objavljeno 14.09.2010.

Studenti diplomskih studija ipak neće plaćati školarinu! Osiguran je novac za školarine studenata koji redovito izvršavaju svoje obaveze...


Prati nas na Instagramu!