Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom školarine

Ovo su najjeftinije zemlje za studente

Objavljeno 07.01.2016.

Ako razmišljaš o tome da spakiraš pinklec i odseliš iz ove zemlje u neku drugu koja će ti omogućiti bolje obrazovanje i lakše zapošljavanje jednom kad diplomiraš, baci oko na popis kandidatkinja koje su najjeftinije za studentski džep.

60% studenata u Hrvatskoj plaća školarinu, a samo 10% prima stipendiju

Objavljeno 28.10.2015.

Iako je visoko obrazovanje u Hrvatskoj besplatno, oko 60 posto hrvatskih studenata plaća školarine Zajmove ne odobravaju ni Španjolska, Rumunjska, BiH i Island, gdje nema ni stipendija.

Najluđe stipendije za koje nikada niste čuli

Objavljeno 20.10.2015.

Amerika nije samo zemlja nedosanjanog 'američkog sna' i prilike za bolji život nego i zemlja s puno fakulteta, koledža i sveučilišta.

Studirao samo 2 tjedna, a mora platiti cijelu školarinu

Objavljeno 06.10.2015.

Stigla je presuda nadležnog suda u slučaju studenta koji je nakon samo dva tjedna odlučio odustati od studiranja na tom fakultetu. Iako je na fakultetu studirao manje od mjesec dana, morat će platiti cijelu godinu...

I vi možete studirati u Velikoj Britaniji! Evo kako...

Objavljeno 08.05.2013.

Studiranje u Velikoj Britaniji je životna investicija za sve studente koji žele izgraditi svoju karijeru ili usavršiti svoja postojeća znanja. Britanski fakulteti nude mogućnost odabira jednog od nekoliko tisuća različitih studijskih programa u Engleskoj, Walesu i Škotskoj.

Kako uštedjeti dok ste na fakultetu?

Objavljeno 03.10.2012.

Mjere štednje zasipaju nas sa svih strana, a već sami troškovi fakulteta i smještaja velik su teret za mnoge studente i njihove obitelji. Stoga se svaka kuna često u rukama prevrne dva puta prije nego što se potroši.

Novo pismo ogorčene studentice: Studiranje sliči na dopisnu školu

Objavljeno 26.09.2012.

Bolonjskog načina studiranja na Pravnom fakultetu nema ni u tragovima. Po mnogočemu, studiranje na Pravnom fakultetu u Zagrebu sliči na "dopisnu" školu. Čak nema ni literature za pojedine predmete.

Pobuna: Studenti građevine i agronomije najavljuju prosvjede

Objavljeno 24.09.2012.

Nakon što su danas prosvjedovali studenti Građevinskog fakulteta, svoje nezadovoljstvo priopćenjem su iskazali i studenti Agronomskog fakulteta u Zagebu. Svoj prosvjed za sutra su najavili i studenti Fakulteta političkih znanosti...

Depilacija stidnih dlaka profesora kao dio praktične nastave

Objavljeno 30.08.2012.

Petnaest studentica Dahl's College of Beauty u Montani, u Sjedinjenim Državama izbačeno je jer se požalilo na tretman koji im je pružilo nekoliko profesora. Nakon svega ljute su se studentice udružile te sada tuže koledž.

Kakvi su uvjeti za kreditiranje studenata u Hrvatskoj?

Objavljeno 21.08.2012.

Možda ste čuli kako je kreditiranje studiranja itekako popularno preko velike bare, u Sjedinjenim Državama. Međutim, s pojavom krize i u ovom polju ima problema pa se tako mnogi studenti, kada završe studij, a ne dobiju posao, teško bore s vraćanjem studentskog duga. I u Hrvatskoj se danas može u gotovo svakoj banci podignuti studentski kredit, ali visoke kamate vire iza svakog ugla.