Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom žene

7 načina na koje muškarci mijenjaju ponašanje kad su u blizini žena

Objavljeno 12.02.2016.

Odrasli muškarci najčešće se ponašaju sasvim normalno, ali ne i kad su u ženskome društvu. Onda se u roku 'keks' pretvore u neke čudne, smotane i smiješne oblike života.

Idu do kraja i plaćaju same: žene prestigle muškarce u doktoratima

Objavljeno 05.02.2016.

Prema Državnom zavodu za statistiku u akademskoj godini 2014./2015. poslijediplomski sveučilišni doktorski studij u Hrvatskoj je upisalo 3.129 doktoranada od čega 1.794 žene, što iznosi 57,3%, odnosno više od pola.

Ovo su velike razlike između muškarca i žene s kojima će se svi složiti

Objavljeno 30.12.2015.

Na webu su se pojavili zanimljivi materijali koji prikazuju glavne razlike u ponašanju i shvaćanju muškarca i žene. Neke stvari su opasno pogodili... Što vi mislite?

Muče i Stephena Hawkinga: Najpoznatiji fizičar 'kuži' Svemir, ali ne i žene

Objavljeno 15.10.2015.

Možda može shvatiti neke tajne Svemira koje nama ostaju nedostižne, ali u jednome je isti poput svih drugih muškaraca – ni on nije 'prokljuvio' žene.

Djevojke prestanite raditi ove stvari – zamolili dečki!

Objavljeno 14.10.2015.

Jer tko razumije žene bolje od muškaraca koji koriste Internet?

Studentica informatike upozorava: ovo nikad nemojte reći 'geeketama'

Objavljeno 15.04.2015.

Znanost, matematika i tehnologija su muški posao - jedna je od predrasuda koje su ostale gotovo nepoljuljane čak i u 21. stoljeću. Međutim, sve je više inicijativa koje to žele promijeniti, od male škole programiranja za djevojčice uz vodstvo omiljenih animiranih princeza do konkretnih akcija koje ženama s tehnoloških sveučilišta pomažu da se bolje snađu u pretežno muškom okruženju.

Žene na rukovodećim položajima češće pokazuju znakove depresije od muškaraca

Objavljeno 16.01.2015.

Šefovanje podrazumijeva mnogo odgovornosti, a moć koja s time dolazi najčešće uzrokuje stres. Prema novoj studiji objavljenoj u “Journal of Health and Social Behavior”, žene na položajima autoriteta češće pokazuju simptome depresivnosti od muškaraca.

'Stakleni labirint' i 'staklena litica': žene u menadžmentu u Hrvatskoj

Objavljeno 21.10.2014.

Za razliku od prijašnjih vremena kada se govorilo o »staklenom stropu« i »staklenom zidu« danas govorimo o labirintu. To je konceptualna metafora kojom se pokazuje da žene uspijevaju doći do najviših pozicija, ali se na njima teško održe.

Eksperiment otkrio tko je površniji – cure ili dečki?

Objavljeno 29.09.2014.

Istraživanje koje je provela ekipa 'Simple Pickup-a' pokazalo je koji su najveći strahovi žena i muškaraca pri online upoznavanju; ženski rod boji se da će naletjeti na serijskog ubojicu, dok se jači spol boji – pretilih žena.

‘SheTaxis’: taksiji samo za žene

Objavljeno 11.09.2014.

Čini se da je netko nanjušio da na tržištu čudesa postoji nezauzeta niša – taksi prijevoz samo za žene!


Prati nas na Instagramu!