Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Erasmus

Student 'cinkao' kolege jer misli da su izvor zaraze: 'Prijavio sam ih nadležnima i sad su u izolaciji!

Objavljeno 03.03.2020.

U Hrvatskoj je do danas 231 osoba testirana na koronavirus, a potvrđeno je devet slučajeva zaraze. Tijekom vikenda objavljeno je kako se jedan student nalazi u samoizolaciju u jednom od zagrebačkih studentskih domova, dok su se danas, prema pisanju medija, u istoj situaciji našla i dva Erasmus studenta Sveučilišta u Rijeci.

Stigli na predavanja, a završili u karanteni idućih 14 dana: Još dvoje studenata boravi u samoizolaciji u domovima

Objavljeno 03.03.2020.

Novi ljetni semestar označio je povratak studenata u klupe, ali i dolazak nove genracije Erasmus studenata. Inozemni studenti doputovali su iz Italije na riječko Sveučilište, ali prije nego krenu slušati predavanja, boravit će u samoizolaciji...

Preleti cijelu Europu: Vodeća aviokompanija nudi popust studentima

Objavljeno 29.05.2017.

Ryanair, vodeća europska aviokompanija, postala je ekskluzivni partner EU Erasmus Student mreže te time omogućila odlične popuste za studente koji će letjeti ovom kompanijom. Osim toga, ovo novo partnerstvo predstavlja i odličnu priliku za Erasmus studente jer će imati i besplatan prijevoz prtljage.

Novo priznanje: Hrvatski studenti najbolji u Europi

Objavljeno 25.04.2017.

Idu li studiranje i volontiranje ruku pod ruku? U slobodnom vremenu jednog studenta, ima li mjesta za druženje sa Erasmus studentima, profesionalni razvoj tijekom volontiranja i rad na programima mobilnosti?

Iako neće dobiti besplatnu Interrail kartu, mladi Europljani ipak će imati priliku besplatno putovati

Objavljeno 28.03.2017.

U rujnu prošle godine europski zastupnici Manfred Weber, Jose Manuel Fernandes i Wim Van de Camp predložili su program besplatnog putovanja željeznicom po Europi za sve mlade Europljane koji je oduševio učenike i studente diljem Europe.

Erasmusovci otpjevali božićnu pjesmu i nominirali kolege: hoćete li se i vi pridružiti?

Objavljeno 19.12.2016.

Prošle godine su zagrebački Erasmusovci snimili pjesmu i njome pozvali domaće studente da krenu putem njihovog božićnog 'challengea'. Ovoga puta istu stvar su napravili studenti na razmjeni u Dubrovniku te rekli da je to njihov poklon kolegama.

Iskustvo koje se ne propušta: Erasmus + projekt razmjene mladih

Objavljeno 01.09.2015.

Od 29. srpnja do 5. kolovoza 2015. održan je Erasmus+ projekt razmjene mladih 'Grow Conscious and Feel Your Body' u Osho Gautama centru blizu Luina. Vjerojatno se pitate gdje je to?

Počeli upisi: postani student prve generacije Programa postakademskog zapošljavanja

Objavljeno 19.06.2015.

Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za upis prve generacije studenata na Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti. Detalje o programu i uvjetima upisa pročitajte u članku.

Još jedna dobra vijest: visokoobrazovane osobe sklonije su moždanim udarima

Objavljeno 16.12.2014.

Medicinski stručnjaci tvrde da su osobe koje pate od visokog krvnog tlaka, visokog kolesterola i dijabetesa rizična skupina sklona moždanim udarima. No, sada se tim faktorima rizika može ubrojiti i visokoškolsko obrazovanje!

Ovo su najpopularnije zemlje za razmjenu među hrvatskim studentima!

Objavljeno 16.07.2014.

Europska komisija objavila je statističke podatke koji pokazuju da je u akademskoj godini 2012./13. oko 270.000 studenata – što je novi rekord – profitiralo od financijske potpore Europske unije namijenjene studiranju ili obavljanju prakse u inozemstvu.