Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Erasmus

  Na razmjenu ga ohrabrio profesor: 80-godišnji djedica upisao fakultet i sada ide na Erasmus

Objavljeno 15.02.2018.

Najstariji sudionik programa studentske razmjene Erasmus vjerojatno je 80-godišnji Španjolac. Gospodin Miguel Castillo, iako u poodmaklim godinama, upisao je studij povijesti i spreman je za studentsku razmjenu u Italiji.

Preleti cijelu Europu: Vodeća aviokompanija nudi popust studentima

Objavljeno 29.05.2017.

Ryanair, vodeća europska aviokompanija, postala je ekskluzivni partner EU Erasmus Student mreže te time omogućila odlične popuste za studente koji će letjeti ovom kompanijom. Osim toga, ovo novo partnerstvo predstavlja i odličnu priliku za Erasmus studente jer će imati i besplatan prijevoz prtljage.

Novo priznanje: Hrvatski studenti najbolji u Europi

Objavljeno 25.04.2017.

Idu li studiranje i volontiranje ruku pod ruku? U slobodnom vremenu jednog studenta, ima li mjesta za druženje sa Erasmus studentima, profesionalni razvoj tijekom volontiranja i rad na programima mobilnosti?

Iako neće dobiti besplatnu Interrail kartu, mladi Europljani ipak će imati priliku besplatno putovati

Objavljeno 28.03.2017.

U rujnu prošle godine europski zastupnici Manfred Weber, Jose Manuel Fernandes i Wim Van de Camp predložili su program besplatnog putovanja željeznicom po Europi za sve mlade Europljane koji je oduševio učenike i studente diljem Europe.

Studiranje u inozemstvu sve popularnije: Rekordan broj studenata odlazi na razmjene

Objavljeno 31.01.2017.

Povodom 30. godišnjice programa za mobilnost studenata 'Erasmus', Europska komisija objavila je da se tijekom 2015. realizirao rekordan broj razmjena.

Studenti iz Splita upozoravaju sve 'erasmusovce': Platili smještaj 1800 eura, a od stana ni 's'

Objavljeno 26.01.2017.

Sve je počelo tako da su posjetili internetsku oglašivačku stranicu 'Idealista', koja je svojevrsna španjolska verzija našeg 'Njuškala', te je na glasu kao vrlo pouzdana stranica na kojoj studenti traže smještaj...

Erasmusovci otpjevali božićnu pjesmu i nominirali kolege: hoćete li se i vi pridružiti?

Objavljeno 19.12.2016.

Prošle godine su zagrebački Erasmusovci snimili pjesmu i njome pozvali domaće studente da krenu putem njihovog božićnog 'challengea'. Ovoga puta istu stvar su napravili studenti na razmjeni u Dubrovniku te rekli da je to njihov poklon kolegama.

Topli i pristupačni, ali im se ne da razmišljati: Kako strane studentice doživljavaju hrvatske studente

Objavljeno 14.12.2016.

Tijekom studija u Hrvatskoj mnogi studenti se pitaju kako je studirati vani pa se zapute na Erasmus ili neku drugu vrstu razmjene studenata. No, rijetko kad se pitamo kako je studentima iz drugih zemalja studirati u Hrvatskoj.

Studentske razmjene kao stil života: upoznajte Erasmus rekordere koji su proputovali cijelu Europu

Objavljeno 04.11.2016.

Putovanja i susreti s ljudima iz drugih kultura su ono što život čini ljepšim i pružaju nam memorabilna iskustva. Tijekom studija brojni studenti se odluče na razmjenu, a neki to učine čak nekoliko puta te tvrde da svoju odluku nisu zažalili.

Studij u inozemstvu: najbolji način da dođeš do posla nakon diplome

Objavljeno 13.06.2016.

Studenti diljem svijeta muku muče kad je pronalaženje posla nakon diplome u pitanju. Konkurencija je opaka, stoga je dobro u rukavu imati bilo koji adut koji će te istaknuti u moru drugih kandidata za posao.Prati nas na Instagramu!