Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Erasmus

Najmanje 13 studenata poginulo u prometnoj nesreći u Španjolskoj

Objavljeno 21.03.2016.

Najmanje trinaest studentica na razmjeni poginulo je jučer ujutro u prometnoj nesreći blizu Tarragona u sjeveroistočnoj Španjolskoj.

Najjači božićni izazov: Erasmusovci pozvali studente da zapjevaju

Objavljeno 10.12.2015.

Prije dva dana u Facebook grupi Erasmus Zagreb 2015/2016 Official Group objavljen je zanimljivi video trojice studenata koji su pozvali domaće studente na jedan pjevajući challenge.

Iz Pakraca u Nottingham: u Velikoj Britaniji studirati je skuplje, ali i lakše

Objavljeno 16.09.2015.

Pakračka studentica pete godine ekonomije u Zagrebu i gradska stipendistica Zrna Garača posljednji semestar je provela studirajući na sveučilištu u Nottinghamu u Velikoj Britaniji.

Iskustvo koje se ne propušta: Erasmus + projekt razmjene mladih

Objavljeno 01.09.2015.

Od 29. srpnja do 5. kolovoza 2015. održan je Erasmus+ projekt razmjene mladih 'Grow Conscious and Feel Your Body' u Osho Gautama centru blizu Luina. Vjerojatno se pitate gdje je to?

Počeli upisi: postani student prve generacije Programa postakademskog zapošljavanja

Objavljeno 19.06.2015.

Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za upis prve generacije studenata na Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti. Detalje o programu i uvjetima upisa pročitajte u članku.

Super prilika: studiraj i odradi stručnu praksu u 27 europskih zemalja

Objavljeno 13.03.2015.

U sklopu Erasmus+ programa koji se odnosi na individualnu mobilnost studenata, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je Natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije u akademskoj godini 2015./2016.

Želiš studirati vani? Institut za razvoj obrazovanja zna kako

Objavljeno 19.02.2015.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira seriju obrazovnih savjetovanja na kojima će učenici i studenti moći iz prve ruke saznati kako se prijaviti na europska sveučilišta i pronaći financijsku potporu za studij u Europi.

Još jedna dobra vijest: visokoobrazovane osobe sklonije su moždanim udarima

Objavljeno 16.12.2014.

Medicinski stručnjaci tvrde da su osobe koje pate od visokog krvnog tlaka, visokog kolesterola i dijabetesa rizična skupina sklona moždanim udarima. No, sada se tim faktorima rizika može ubrojiti i visokoškolsko obrazovanje!

Ovo su najpopularnije zemlje za razmjenu među hrvatskim studentima!

Objavljeno 16.07.2014.

Europska komisija objavila je statističke podatke koji pokazuju da je u akademskoj godini 2012./13. oko 270.000 studenata – što je novi rekord – profitiralo od financijske potpore Europske unije namijenjene studiranju ili obavljanju prakse u inozemstvu.



Prati nas na Instagramu!