Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom FER

Nekoliko velikih zagrebačkih fakulteta čeka preseljenje – spominju se samo dvije lokacije

Objavljeno 02.11.2021.

Nakon razornih potresa prošle godine, jedan dio fakulteta i dalje ne raspolaže adekvatnim prostorom za održavanje nastave.

Dvaput ga odbili – nije odustao: Ovo savjetuje studentima koji žele raditi kod RIMCA

Objavljeno 15.10.2021.

U današnje se vrijeme vrlo rijetko čuje da je netko zaljubljen u svoj posao i da ga radi s velikom strašću. Ivan nam je otkrio kako su izgledali njegovi studentski dani u Rimac automobilima, a dao je i korisne savjete svima koji bi se željeli zaposliti u ovoj kompaniji.

Pitali smo zagrebačke studente koliku početnu plaću očekuju nakon faksa: 'Ne bih s tim bila zadovoljna, ali bolje išta nego ništa...'

Objavljeno 15.10.2021.

Svi studenti se nadaju da će ubrzo nakon diplome pronaći posao koji će ih ispunjavati, ali i s kojime mogu pristojno živjeti. Stanarina, režije, prehrana i prijevoz, troškovi su koji mnogobrojnim sugrađanima predstavljaju financijski izazov. Evo koliku plaću mladi očekuju, jednom kad dobiju diplomu i zakorače na tržište rada.

Na dva hrvatska sveučilišta kasni izdavanje iksica: 'Nećemo ih dobiti cijeli mjesec!' Evo što kažu iz SRCA i AKD-a

Objavljeno 14.10.2021.

Studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Sjever koji su u ovoj akademskoj godini upisali diplomske studije žale se da im 'kasne iksice' zbog čega ne mogu koristiti pravo na subvencioniranu prehranu u menzama.

Hit među studentima i ženama: Ovo je soba bijesa u kojoj možete razbiti sve što vidite

Objavljeno 29.09.2021.

Posebice za vrijeme ispita, kolokvija ili predaja na fakultetu, studenti se suočavaju s velikim stresom koji ne otpuštaju lako, čak i nakon što period provjera znanja završi.

Najuspješnije poduzeće Hrvatske stipendira studente: I do 3000 kuna mjesečno plus posao nakon diplome

Objavljeno 16.09.2021.

Osječka tvrtka Mono raspisala je natječaj za studentske stipendije u akademskoj godini 2021./2022. koje iznose od 1750 kuna pa sve do 3 tisuće, a sve ovisi o tome na kojoj ste godini studija.

Blizanke u klupama: 'U kriznim situacijama smo se mijenjale na ispitima, dosta puta nam je uspjelo...'

Objavljeno 06.09.2021.

Svatko je barem jednom pomislio kako bi super bilo imati blizanca, pa, kao u filmovima, mijenjati identitet s njim/njom, onako, po potrebi. No, je li to zbilja realna mogućnost?

Drama na Sveučilištu u Zadru: Zbog politike i afera 46 studenata ostaje na ulici?

Objavljeno 03.09.2021.

46 studenata Sveučilišta u Zadru mora neplanirano na stan, za koji dobivaju državnu participaciju u iznosu od 200 kuna, a sve se vrti oko đačkoga doma koji se već danima nalazi u središtu afere.

Nakon 2 godine! Ovaj zagrebački fakultet konačno organizira promociju studenata uz bacanje kapica UŽIVO

Objavljeno 03.09.2021.

Zbog pandemije, čak dvije generacije magistara i prvostupnika inženjera FER-a nisu dočekale svoje promocije.

UNIKATNIM oglasima za cimere 'raspalili' grupe: Neki čak nude i besplatnu ikisicu

Objavljeno 23.08.2021.

Cimeri su osobe koje ti mogu ili uljepšati ili uništiti godinu studiranja. Od nebrojeno mnogo priča o cimerima iz pakla, tu i tamo se ipak nađu oni koji su preslika Loleka i Boleka iz kultnog crtanog filma.Prati nas na Instagramu!