Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom FESB

Apsolvent FESB-a pokrenuo akciju o kojoj priča Hrvatska: Prvi isprintao opremu bez koje je borba protiv koronavirusa nemoguća

Objavljeno 24.03.2020.

Hrvatski studentski zbor pokrenuo je veliku akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja u ovo vrijeme epidemije koronavirusa. Sve je krenulo od jednog studenta splitskoga Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i njegove ideje da upogoni 3D printer...

Polaganje bez po' muke: Na FESB-u besplatne pripreme za državnu maturu iz fizike i matematike

Objavljeno 09.04.2019.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu organizira besplatne pripreme za državnu maturu iz dva važna predmeta, a broj mjesta je ograničen.

 U spomen na Ivicu jedan dan neće učiti: FESB-ovci izrazili sućut kolegama s FER-a zbog uginulog mačka

Objavljeno 21.02.2019.

Vjerojatno ne postoji student u Hrvatskoj koji nije čuo za Malog Ivicu s FER-a koji je svojom mačkastom pojavom i ponašanjem na Instagramu osvojio ljude diljem države. Nažalost, ovog tjedna Ivicu je udario auto te je uginuo. FER-ovci su ostali zatečeni i u velikoj tuzi jer više nema njihovog čupavog prijatelja, ali nisu sami jer su ih njihovi 'rivali' iz Splita, FESB-ovci, odlučili utješiti i odati počast prerano uginulom Ivici.

  Imaju i oni ljubimca na faksu: Studenti FESB-a pokazali svog mačka i poručili zašto je bolji od Ivice s FER-a

Objavljeno 04.02.2019.

Na dva fakulteta u Hrvatskoj odvija se najslađi rat ikad, a glavno oružje su mačke! Možda mislite da ne znamo o čemu pričamo i da smo skroz poludjeli, no ubrzo ćete shvatiti što je po srijedi. Sjećate se mačkastog Ivice s FER-a koji provodi vrijeme sa studentima? I studenti FESB-a imaju svog ljubimca pa su memom poručili zašto je njihova mačka bolja od one koja se mazi s FER-ovcima.

Prilika za perspektivne studente: Studenti ovog splitskog fakulteta praksu će obavljati kod Rimca

Objavljeno 23.07.2018.

Split je postao bogatiji za još jednu tehnološku tvrtku jer je u grad pod Marjanom svoje nove urede smjestio Mate Rimac. No, to nije jedina novost jer će sada kod Rimca praksu moći obavljati studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

'Fajrunt' prije kraja radnog vremena: Student FESB-a požalio se na zaposlenike menze kojima se žuri kući

Objavljeno 30.03.2018.

Ususret blagdanima, mnoge menze u Hrvatskoj zatvaraju svoja vrata ili pak rade skraćeno, a isto vrijedi i za studentske servise. Budući da se Uskrs iza ugla, "novo radno vrijeme" nekih menzi je već počelo. Međutim, studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje pitaju se zašto zaposlenici i prije kraja radnog vremena počinju pospremati i čistiti menzu, dok oni još blaguju...

Studenti iz Splita tuguju za kolegom koji je preminuo u 24. godini: 'Bio je 2 metra unikatne ličnosti...'

Objavljeno 16.08.2017.

Studentski zbor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje dirljivom se objavom na Facebooku oprostio od kolege koji je tragično preminuo prije nekoliko dana, u 24. godini života.

Diplomirao na FESB-u pa skočio u vatru: Mladi vatrogasac opisao borbu s požarom u Splitu

Objavljeno 19.07.2017.

Posljednjih nekoliko dana požari u Splitu i okolnim mjestima top tema su u svim medijima, a vatrogasci, navijači Torcide te građani dragovoljci proglašeni su herojima zbog svoje hrabre borbe protiv vatrene stihije. Mladi vatrogasac, koji je nedavno diplomirao na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje podijelio je svoje potresno svjedočanstvo sa zgarišta.

Izumu studenata FESB-a divi se cijeli svijet: Informirajte se, napunite mobitel i surfajte - potpuno besplatno!

Objavljeno 20.10.2016.

U počecima su željeli napraviti info stanicu u kojoj bi se prikupljena solarna energija koristila za punjenje mobitela i prikaz informacija o okolini, zatim su dodali pristup internetu, a na samom kraju napravili prvi mobilni interpretacijski centar.

Nije u šoldima sve: Pokušaj podmićivanja profesorice FESB-a neslavno propao

Objavljeno 14.10.2016.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 25-godišnjakom koje se sumnjiči da su u rujnu službenoj osobi na splitskom fakultetu ponudili mito.Prati nas na Instagramu!