Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Filozofski fakultet

[VIDEO] Nekoliko desetaka studenata na Filozofski fakultet ušlo bez COVID potvrda

Objavljeno jučer

Četrdesetak studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jutros je ušlo u zgradu fakulteta bez propusnica, iako ih fakultet od danas zahtijeva od svih koji ulaze u zgradu.

Osvanuo poziv na 'studentski preporod': 'Preuzmite svetu dužnost i branite djedovinu!' Uslijedili komentari sprdnje...

Objavljeno 23.11.2021.

Osim aktivnog raspravljanja o COVID potvrdama u medijima, ovo je glavna tema i među studentima, a prosvjedi koji se organiziraju na Trgu bana Jelačića u Zagrebu neke očigledno asociraju na 1971. godinu, stoga pozivaju na 'novi preporod'.

Nove odluke na hrvatskim sveučilištima: Provjerite koji još fakulteti prelaze 'na daljinu', a na kojima uvode COVID potvrde

Objavljeno 23.11.2021.

Fakulteti odabiru svaki za sebe: na nekima su rekli 'ne' propusnicama, na drugima pak prelaze na online nastavu, a treći od studenata zahtijevaju COVID potvrde za pohađanje predavanja i ulazak u zgrade fakulteta.

Ponovo protiv COVID potvrda: Studenti pozivaju na 'mirno i dostojanstveno okupljanje' ispred ovog zagrebačkog faksa

Objavljeno 22.11.2021.

Iako su svi studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu još ovaj tjedan na online nastavi, a odluka o propusnicama za studente se tek treba donijeti, studenti danas pozivaju na prosvjede.

Novosti za sve zagrebačke studente: Imaju pravo na 'prijelazni period' prije vađenja COVID potvrde

Objavljeno 17.11.2021.

Kako je Stožer naglasio, nove mjere koje su uvedene u utorak vrijede za sve naše sugrađane, izuzev studenata, osim ako fakulteti ne odluče drugačije, temeljem autonomije sveučilišta.

Još dva zagrebačka fakulteta objavila da će od studenata zahtijevati test ili propusnicu

Objavljeno 16.11.2021.

Na ulazu će tražiti negativan test, dokaz o preboljenju ili EU digitalnu COVID potvrdu, a jedan fakultet snosi troškove testiranja za svoje studente i zaposlenike, ali samo tijekom iduća 22 dana.

Nema predavanja bez COVID potvrde: Dva zagrebačka fakulteta zatvaraju vrata necijepljenima

Objavljeno 11.11.2021.

S novim najavljenim epidemiološkim mjerama od strane Stožera, koje bi trebale nastupiti na snagu 15. studenoga (u ponedjeljak), neki su fakulteti počeli obavještavati svoje studente da neće moći pristupiti nastavi ako nemaju EU digitalnu COVID potvrdu.

Pitali smo zagrebačke studente koliku početnu plaću očekuju nakon faksa: 'Ne bih s tim bila zadovoljna, ali bolje išta nego ništa...'

Objavljeno 15.10.2021.

Svi studenti se nadaju da će ubrzo nakon diplome pronaći posao koji će ih ispunjavati, ali i s kojime mogu pristojno živjeti. Stanarina, režije, prehrana i prijevoz, troškovi su koji mnogobrojnim sugrađanima predstavljaju financijski izazov. Evo koliku plaću mladi očekuju, jednom kad dobiju diplomu i zakorače na tržište rada.

Za ljubitelje serije Squid Games: Nauči osnove korejskog jezika – potpuno besplatno

Objavljeno 07.10.2021.

Nakon što su BTS, BLACKPINK i ostale korejske zvijezde poharale glazbene ljestvice, stigao je Oscarom nagrađeni 'Parazit', a sada je svijet doslovno poludio za serijom 'Squid games'. Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu organizira tečak korejskog jezika za sve zainteresirane.

5 studentica za sve kolegice: Filozofski fakultet u susjedstvu prvi nudi besplatne uloške u svojim toaletima

Objavljeno 22.09.2021.

Realizacijom hvalevrijedne akcije studentica, Filozofski fakultet u Novom Sadu postao je prva obrazovna institucija u Srbiji u kojoj je, zahvaljujući volonterkama, ostvarena ovakva ideja.Prati nas na Instagramu!