Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Knjige

'Akcija' na konzultacijama: Kupite profesorovu knjigu po cijeni od 200 kuna jer inače košta preko 300

Objavljeno 13.03.2019.

Tijekom studiranja susrećemo se s profesorima kojima je svejedno hoće li studenti učiti iz fotokopirane skripte, vlastitih bilješki ili s prezentacija sve dok su svladali zadano gradivo, ali tu su i oni koji inzistiraju na kupovini njihove vlastite knjige.

'Klinci će još brže izgubiti djetinjstvo': Pitali smo studente što misle o izbačenim knjigama s popisa lektire – evo što su rekli

Objavljeno 14.02.2019.

Tijekom osnovne i srednje škole barem smo jednom pomislili da bi knjigu koja nam se nije uopće svidjela trebalo izbaciti iz popisa školske lektire. No, skupini koja izrađuje novi školski kurikulum, čini se, ne sviđa se velik broj knjiga koje su brojnoj djeci obilježile djetinjstvo. I ne samo to, s popisa lektire je izbačen 'Dnevnik Anne Frank' – knjiga koja je dio opće kulture te najbolje dočarava i približava težinu nacističkih zločina.

 Odlična dosjetka: Ovaj profesor ne želi da studenti troše lovu na knjige i skripte pa je napravio nešto neočekivano

Objavljeno 15.10.2018.

Postoje dvije vrste profesora: oni koji inzistiraju da studenti uče iz originalne literature (čiji je autor najčešće upravo taj profesor ili njegov kolega) i oni koje nije briga iz čega se uči dokle god je gradivo naučeno. Jedan profesor je otišao korak dalje jer smatra da studenti troše previše love na knjige pa je pronašao rupu u zakonu, cijelu knjigu ručno prepisao i to fotokopirao svojim studentima.

Anatomija pobijedila! Studenticu od pljačkaša spasila njena teška torba – puna knjiga

Objavljeno 27.04.2018.

Jeste li ikada teglili preteški ruksak ili torbu s atlasima i debelim priručnicima do faksa ili knjižnice i proklinjali svoju sudbinu? Nakon priče ove studentice, shvatit ćete da je u težini vaše torbe – vaša snaga! I najbolji sustav protiv pljačkaša.

Student medicine pokazao koliko je knjiga i skripti pročitao tijekom 6 godina faksa: Koliko su visoke vaše hrpe? FOTO

Objavljeno 24.04.2018.

Kada biste poslagali sve svoje fakultetske skripte i knjige na hrpu, na što bi to podsjećalo? Vjerojatno na kosi toranj u Pisi. Baš je to napravio jedan student medicine pa pokazao da na kraju šeste godine ima knjiga za dva solidna tornja.

Svi putevi vode u knjižnicu: hrvatski studenti knjigoljupci vam savjetuju što čitati

Objavljeno 12.01.2017.

Pjesnik Tin Ujević je rekao da 'knjiga nije hrana nego poslastica', a svi studenti knjigoljupci znaju da je bio potpuno u pravu jer poslastice stvaraju ovisnost.

Prva pomoć za smočene skripte i knjige: japanska tehnika sušenja papira

Objavljeno 01.11.2016.

Svi dobro znamo koliko se naživciramo kada po knjizi ili skripti prolijemo vodu, ali vjerovali ili ne – Japanci imaju rješenje i za to!

U Mjesecu hrvatske knjige čitajte 'sto na sat'

Objavljeno 17.10.2016.

Sredinom listopada obilježava se početak Mjeseca hrvatske knjige koji traje do 15. studenoga. U ovoj manifestaciji uživat će svi ljubitelji knjiga, a ove godine tu je i geslo 'Čitam 100 na sat' koje bi trebalo više ljudi potaknuti da svaki slobodan trenutak uljepšaju knjigom.

Studenti arhitekture, književnosti i lingvistike: trkom u Booksu po jeftine stručne knjige

Objavljeno 29.09.2016.

Ljubitelji knjiga naćulite uši jer književni klub Booksa organizira event 'Svi za knjigu, knjiga za svakoga' tijekom kojega ćete moći - za samo 10 kuna - odabrati knjigu koju god želite te ju staviti na policu u svojoj sobi. A smiješi vam se i poklon...

Tiskane ili e-knjige: istraživanje pokazalo što preferiraju studenti

Objavljeno 11.02.2016.

U budućnosti više neće postojati knjige – digitalna izdanja zamijenit će ona tiskana, a umjetnost naslovnica postat će neobičan fenomen koji će proučavati naši zbunjeni potomci.


Prati nas na Instagramu!