Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Medicinski fakultet

Potražnja veća od ponude: donirajte tijelo studentima medicine

Objavljeno 06.04.2016.

Iako su tek rijetki toga svjesni, studentima medicine je vježbanje na pravim ljudskim tijelima od neprocjenjive vrijednosti, ali potražnja za njima nadmašuje raspoloživost ovih "humanih preparata".

Prvi u Hrvatskoj: Sveučilište u Osijeku pokreće studij Kreativne terapije

Objavljeno 24.03.2016.

Krajem siječnja prihvaćen je ustroj novog poslijediplomskog interdisciplinarnog specijalističkog studija Kreativne terapijena Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a široj je javnosti predstavljen tijekom 9. međunarodnog festivala kazališnih akademija Dioniz koji se održavao od 14. - 20. ožujka u Osijeku i Đakovu.

Medicinski fakultet u Splitu obrazovat će njemačke liječnike

Objavljeno 11.03.2016.

Sveučilište u Splitu, Medicinski fakultet i konzorcij Regiomed Kliniken iz Njemačke potpisali su u ponedjeljak, 7. ožujka, sporazum o međunarodnoj suradnji.

Studenti medicine i zdravstvenih studija pomagali u Opatovcu

Objavljeno 12.10.2015.

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice koje su smještene u izbjegličkom kampu Opatovac.

Medicina se sve više feminizira: Miličić o ponovnom uvođenju prijemnog na Medicinski fakultet

Objavljeno 29.07.2015.

Ovog vikenda medijima je odijeknuo naslov članka objavljenog u Magazinu, subotnjem dodatku Jutarnjeg lista: 'Prijemni smo uveli jer je na medicini previše djevojaka.'

Studenti medicine pohađali nastavu iz neurokirurgije u vodećim američkim klinikama

Objavljeno 28.04.2015.

Oduševljeni smo predavanjima, gostoprimstvom naših domaćina, radom američkih klinika, vrhunskim liječnicima koji nisu štedjeli vrijeme da bi nam pokazali svoje znanje i umijeće. To su, najsažetije, dojmovi studenata pete godine osječkog Medicinskog fakulteta, nakon povratka iz američkog grada Memphisa, gdje su pohađali nastavu iz neurokirurgije u vodećim američkim klinikama i institutima.

Medicinski fakultet od jeseni će nuditi dva nova studijska programa

Objavljeno 01.04.2015.

Na jučer održanoj 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayerau akademskoj 2014./2015. godini članovi Senata su razmatrali i usvojili ukupno33 točke, među kojima je najzanimljivija ustroj dva nova studijska programana Medicinskom fakultetu.

Prvi u Europi - Medicinski fakultet ponosni vlasnik prestižnog certifikata!

Objavljeno 17.03.2015.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 10. ožujka predstavljan je Certifikat za kvalitetu internacionalizacije Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na engleskom jeziku - CeQuint koji mu je dodijeljen iz područja Biomedicine.

Studenti medicine zaraženi malim boginjama

Objavljeno 06.03.2015.

Četvero studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA) zaraženo je malim boginjama, potvrđeno nam je iz ove visokoškolske ustanove.

Oni najbolje znaju: liječnici savjetuju zašto upisati medicinu

Objavljeno 27.02.2015.

"Eto, ako ste spremni služiti danju i noću, odazivati se na pozive daleko van radnog vremena, iskreno strahovati da li ste postupili ispravno kod pojedinog bolesnika, ako vam nije presudan financijski moment, ako vam se studira toliko godina - odaberite medicinu."Prati nas na Instagramu!