Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Nizozemska

9000 hrvatskih studenata otišlo studirati u inozemstvo: Uvjeti su bolji, a upisne kvote veće

Objavljeno 14.06.2019.

Visoko obrazovanje prošle je godine čak 8.950 hrvatskih studenata odlučilo potražiti u inozemstvu, a top destinacija za studente je Velika Britanija. Iako iznosi veliku svotu novaca, hrvatski studenti odlučuju se za inozemstvo iz jednostavnih razloga – uvjeta u kojima studiraju.

Splićanka oduševljena studiranjem u Nizozemskoj iako su domovi skuplji od stanova, a obrok u menzi košta 35 kuna

Objavljeno 05.03.2018.

Otkad su nam se otvorila vrata Europske unije, studenti iz Hrvatske lakše odlaze na studij u druge europske zemlje. Osim što im je za studij iznimno zanimljiva Slovenija, neki naši studenti školuju se i u Nizozemskoj. Nizozemska se od ove akademske godine može pohvaliti najvećim brojem stranih studenata, a jedna od njih je i Splićanka Petra.

Štede i uveseljavaju: studenti žive u staračkim domovima

Objavljeno 09.10.2015.

Jurriën Mentink jedan je od šestoro studenata koji žive u centru Humanitas – ustanovi koja brine o starim ljudima, a nalazi se u gradu Deventeru u Nizozemskoj. U zamjenu za 30 sati volonterskog rada mjesečno, studenti mogu besplatno stanovati u slobodnim sobama staračkog doma.

Voćna koža: Studenti pretvorili gnjilo voće u kožu

Objavljeno 21.09.2015.

Studenti Willem de Kooning Akademije u Rotterdamu pronašli su način kako voće pretvoriti u kožu.

Tko kaže da je u radu spas: najzadovoljnija nacija radi samo pola radnog vremena

Objavljeno 14.05.2015.

Bez obzira koje kriterije uzeli u obzir, Nizozemci su uvijek jedna od najsretnijih nacija na svijet. Otvorenog su uma, liberani i opušteni – prava pozitivna ekipa.Prati nas na Instagramu!