Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Njemačka

Europski fakulteti otvaraju svoja vrata izbjeglicama

Objavljeno 17.09.2015.

I dok neki dižu zidove koje opliću bodljikavom žicom, drugi djeci izbjeglica navlače čarapice na noge, nose ih na rukama i otvaraju im vrata svojih sveučilišta...

Odlazak studenata iz Hrvatske: U Njemačku u potrazi za boljim životom

Objavljeno 07.09.2015.

U ranim gastarbajterskim vremenima Hrvati su odlazili kao fizički radnici. Danas su to uglavnom studenti ili liječnici i inženjeri.

Dosta joj je stanodavaca i najmova: Studentica živi u vlaku

Objavljeno 24.08.2015.

I dok drugi studenti uskaču na vlakove da se što prije vrate svojim kućama, Leonie Müller ostaje u njima. To je zato što je već kod kuće!

AIESEC te šalje na praksu: Stekni radno iskustvo u inozemstvu!

Objavljeno 19.01.2015.

Nedavno si diplomirao/la i tražiš radno iskustvo ili te jednostavno zanima kako je to raditi u inozemstvu? Izaberi jednu od AIESEC stručnih praksi u području teachinga, marketinga ili IT-a i kreni u svoju internacionalnu avanturu, a usput podebljaj svoj životopis!

Nije ni Njemačka što je nekad bila: plaća od 9 eura mjesečno!

Objavljeno 04.12.2014.

'Dobro pogledajte što i kako piše ili još bolje prije potpisa, dajte nekome tko se u to razumije da dobro pogleda', savjetuje ovaj ‘sretnik’.

Nijemci traže mladu radnu snagu – bez iskustva

Objavljeno 11.11.2014.

Još od 2013. godine, mladi ljudi iz Europske unije odlaze u Njemačku odrađivati pripravničke poslove za otprilike 350 zanimanja. Projekt služi za za jačanje poslovne mobilnosti mladih ljudi.

Školarine baj-baj: visoko obrazovanje postalo besplatno u cijeloj Njemačkoj

Objavljeno 01.10.2014.

Donja Saska – zadnja pokrajina u Njemačkoj koja je još uvijek naplaćivala školarinu po eksperimentalnom sustavu uvedenom prije sedam godina – napokon je pristala ukinuti školarinu čime će sva njemačka sveučilišta studentima nuditi mogućnost besplatnog studiranja. Plaćat će se samo 50 eura simbolične pristojbe.Prati nas na Instagramu!