Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Poslodavci

'Najisfuranije' riječi na LinkedIn-u: ne koristi ih u životopisu

Objavljeno 27.01.2015.

Iako možda misliš da je ubacivanje nekih “poslovnjačkih” riječi u životopis dobra ideja, istraživanje je pokazalo sasvim suprotno – ovakvi termini često će odbiti potencijalnog poslodavca.

Poslodavcima diploma ipak nije najvažnija - 'meke vještine' sve poželjnije!

Objavljeno 30.12.2014.

NACE (The National Association of Colleges and Employers) je objavio rezultate istraživanja provedenog među poslodavcima o vještinama koje su im prioritetne pri zapošljavanju.

Odabrani najbolji poslodavci u Hrvatskoj – evo tko ima najbolje radne uvjete!

Objavljeno 08.12.2014.

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji Poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja koje je portal MojPosao proveo na gotovo 3.000 zaposlenika.

Lakše do posla: zapošljavanje mladih oslobađa poslodavce obveze plaćanja doprinosa?

Objavljeno 31.10.2014.

'Nezaposlenost izaziva najveći stres, a ovo je jedna od metoda kojom u vrijeme krize možemo ponuditi susret onih koji nude i onih koji traže posao' izjavio je ministar Mrsić.

Ako voliš mačke – nemoj to navesti u životopisu!

Objavljeno 19.09.2014.

Novo odijelo za razgovor za posao? Frizura? Manikura, pedikura, sve kako bi izgledali što bolje i možda i dobili taj posao. Postoje neki faktori zbog kojih možete dobiti pedalu, a da ih niste ni svjesni…

Poslodavci sve češće traže provjere diploma!

Objavljeno 05.09.2014.

Nakon vala raskrinkavanja lažnih diploma, fakultete su zatrpali zahtjevima poslodavaca, ponajviše javnih poduzeća (HEP, HAC, HŽ, Hrvatske šume) za provjeru diploma svojih zaposlenika.

Prepoznaju li poslodavci kompetencije prvostupnika?

Objavljeno 08.04.2014.

Mora biti jasno što donosi diploma prvostupnika! Oni su educirani za pragmatične svakodnevne poslove u gospodarstvu, a magistri su ti koji se educiraju da surađuju u znanosti.

Znate li što 80% poslodavaca čini pri izboru kandidata? Isto što i vi – guglaju!

Objavljeno 03.03.2014.

Prije 10ak godina, prijave za posao izgledale su dosta drugačije. Pojavom društvenih mreža sve se promijenilo; sada se gotovo sve o nekoj osobi može saznati putem interneta – guglajući.

Sajam sezonskih poslova – pronađite savršen sezonski posao!

Objavljeno 07.05.2012.

Udruga Zagreb za mene(Zagreb4me)organizira Cro Summer Job –Sajam sezonskih poslova 2012 od 9. do 12. svibnja, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i Sajmom turizma CroTour 2012. Potporu projektu daje portal MojPosao.net.

Ulovi IT posao -  osječke IT tvrtke traže zaposlenike

Objavljeno 22.02.2012.

Pod nazivom "Ulovi IT posao" kreće prva u nizu aktivnosti u sklopu projekta Osijek Software City kojim tvrtke IT profila sa sjedištem ili podružnicom u Osijeku žele predstaviti svoje djelovanje prema zajednici te na taj način privući potencijalne zaposlenike, ali i informirati one koji tek razmišljaju kamo usmjeriti svoje obrazovanje.Prati nas na Instagramu!