Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Rijeka

Ne čekaju na burzi: Studenti ovog fakulteta prvi posao nađu šest mjeseci nakon diplome

Objavljeno 04.12.2017.

Vjerovali ili ne, u Hrvatskoj postoji fakultet nakon kojega studenti ne moraju strahovati za svoje zaposlenje. Riječ je o riječkom Pomorskom fakultetu, a dekan Alen Jugović kaže da se njihov Dan karijera pretvorio u godinu karijera jer ih poslodavci kontaktiraju tijekom cijele godine.

500 ležajeva u oblacima: Pogledajte neboder koji bi uskoro trebao postati novi studentski dom

Objavljeno 26.10.2017.

Dodatnih 500 kreveta namijenjeno je riječkim studentima u domu koji tek treba 'ugledati svjetlo dana'. Neboder HŽ-a u Prvomajskoj ulici uskoro bi trebao postati studentski dom, a nastojanja da se to ostvari traju već tri godine.

Studenti ocijenili menze: Ne žele jesti UVIJEK ISTO ni da im tete račun zaokružuju na VIŠI iznos

Objavljeno 25.10.2017.

Porcije hrane u menzama su zadovoljavajuće što se tiče studenta, čak velike, ali ono što kod njih izaziva nezadovoljstvo je izbor jela. Studenti iz Rijeke jasno su dali do znanja što nije dobro s menzama i studentskim restoranima u tom gradu, a neke su stvari zabrinjavajuće, poput zaokruživanja računa na viši iznos.

I mi brod za utrku imamo: Studenti Tehničkog fakulteta koriste katamaran na nožni pogon za regatu

Objavljeno 23.08.2017.

Regate na kojima sudjeluju katamarani na nožni pogon traju četiri dana, a ova na Lokvarskom je najveća u Europi. Na regati će sudjelovati studenti s riječkog Tehničkog fakulteta čiji se tim godinama ondje utrkuje, a posebnost je to što brod ne pokreće niti vjetar niti motor, nego isključivo ljudska snaga.

I u SC-u iznenađeni navalom: Preko tisuću studenata ostat će bez smještaja u domu

Objavljeno 09.08.2017.

U novu akademsku godinu neki će studenti morati ući u traženju privatnog smještaja jer je navala na neke domove velika. Jedan od njih je i studentski dom u Rijeci gdje će 1009 studenata ostati bez smještaja.

Satnice veće nego ikada prije: Zbog manjka radnika u turizmu studentski poslovi cvjetaju

Objavljeno 31.07.2017.

Kuhari, konobari, pomoćni radnici u kuhinji, sobarice, servirke, radnici na recepciji, animatori i promotori – sve su to poslovi koji ovog ljeta obavljaju studenti Sveučilišta u Rijeci i to za cijenu sata veću nego ikad do sada i za uvjete rada kakvi im se do sada nikada nisu nudili.

Vikend upoznavanja s faksom: Riječki studenti organiziraju kamp za brucoše

Objavljeno 31.07.2017.

Dolazak na fakultet velik je korak u svačijem školovanju, a koliko nije lako biti brucoš vidimo svake godine kada se nova, 'zelena' lica iz dana u dan gube na hodnicima fakulteta. Kako bi brucošima bilo lakše podnijeti svoj prvi tjedan na fakultetu, studenti iz Rijeke svojim budućim kolegama pripremaju kamp.

Treća generacija studenata morat će u neki drugi grad: Popularni studij u Rijeci zatvorio svoja vrata

Objavljeno 12.07.2017.

Studij 'Gluma i mediji' u Rijeci neće dočekati treća generacija preddiplomaca. Naime, Akademija primijenjih umjetnosti je zatvorila vrata ovom studiju jer kažu da su prostorni uvjeti, rađeni za likovno-vizualne umjetnosti, neadekvatni i neprimjereni za razvoj kazališne umjetnosti. Barem tako tvrdi dekanica Akademije Letricija Linardić.

Studentice optužile profesora: 'Studentima govori da su seljačine i dupelisci'

Objavljeno 03.07.2017.

Ukoliko su optužbe studentica istinite, ovaj slučaj iz Rijeke pokazuje što se dogodi kada profesorsko ponašanje izmakne kontroli. Naime, dvije studentice imaju ozbiljne primjedbe na ponašanje profesora Sanjina Sorela s Filozofskog fakulteta u Rijeci i kažu da svoje studente redovito vrijeđa po različitim osnovama.

Pao s 13 metara visine: Student iz Rijeke hodao po rubu stijena i poginuo

Objavljeno 09.03.2017.

Dvadesetjednogodišnji student spletom nesretnih okolnosti smrtno je stradao jučer u ranim jutarnjim satima.