Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Slavonija

Ima posla u Slavoniji! Nakon fakulteta u direktorsku fotelju: 'Iskustva imam – radila sam kao šankerica, konobarica i u slastičarnici'

Objavljeno 26.05.2020.

Već odavno je poznato da mladi iz Hrvatske ne odlaze isključivo zbog slabih primanja ili nemogućnosti da pronađu posao već i zbog korupcije, slabog povjerenja u političare, neefikasnog državnog aparata...

Ministarstvo ispunilo obećanje: Studenti ove županije imaju pravo na stipendije od 10.000 kuna!

Objavljeno 08.11.2019.

Kao što je još u ožujku ove godine bivši ministar Tolušić najavio, i studenti iz Slavonije, Baranje i Srijema do drugog petka imaju priliku prijaviti se za dodjelu bespovratne jednokratne stipendije u iznosu od 10.000 kuna, objavilo je na službenim stranicama Ministarstvo poljoprivrede.

Na jesen nova stipendija od 10.000 kuna! Jeste li na odgovarajućem faksu?

Objavljeno 06.08.2019.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je Sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Studirate studij STEM područja ili ekonomiju i pravo? Saznajte kako dobiti stipendiju Zaklade Novo sutra

Objavljeno 04.07.2017.

Zaklada Novo sutra objavila je Natječaj za dodjelu 20 studentskih stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Ima li života nakon školovanja? Maturanti misle da je 'štela' važnija od diplome

Objavljeno 21.06.2017.

Otkako je nastava i službeno završila, mnogim se maturantima u glavi zasigurno vrti refren pjesme 'Should I stay or should I go?' grupe The Clash, ili u prijevodu, 'Trebam li ostati ili otići?'.

18 tisuća nezainteresiranih studenata: Zašto u Osijeku nitko nije marširao za znanost?

Objavljeno 24.04.2017.

U subotu je održan Marš sa znanost u većim sveučilišnim hrvatskim gradovima pa su se tako na tom popisu našli Zagreb, Split i Rijeka. No, osim ovih gradova, izostavljeni su Osijek i Zadar, također popularniji sveučilišni gradovi u kojima nije bilo ni 'm' od Marša.

El' ćmo ić jest? Izrazi koje čuješ kad studiraš u Slavoniji, a nisi Slavonac

Objavljeno 03.03.2017.

'Slavonijo, tko te nije volio ne zna šta je izgubio', pjevaju Prljavci i to s dobrim razlogom. Zlatna polja pšenice i kukuruza jednostavno oduzimaju dah, a prekrasni sutoni uz Dravu samo su dio slavonske čarolije koja mami studente na razne fakultet u Slavoniji: od elektrotehnike, medicine, psihologije pa sve do učiteljskog, predškolskog ili poljoprivrednog...

'Ja se u ovo sranje od zemlje ne vraćam': potresno pismo o odlasku mladih iz Hrvatske

Objavljeno 16.05.2016.

Ni mi se ne možemo izuzeti od mora ljudi koji osjećaju tugu i osjećaj nepravde kad promatraju prizore i slušaju ili čitaju grozne statistike koje kažu da je samo protekle godine Hrvatsku napustilo toliko mladih koliko je stanovnika u jednom gradu poput Varaždina.

Radio Slavonija apelira na Slavonce koji žive u Zagrebu: Stisnite se i primite studente u svoje kuće

Objavljeno 19.08.2015.

Radio Slavonija zna ono što su znali i naši stari: 'Gdje nije čeljad bijesna, nije ni kuća tijesna!' Poručuju stoga da zagrebački Slavonci u svoje domove prihvate studente koji su ostali bez domskog smještaja...

Studentica za kojom se okreću i žene i muškarci: jedina slavonsko-baranjska pin-up djevojka

Objavljeno 01.07.2015.

Ako na slavonsko-baranjskim ulicama slučajno sretnete djevojku odjevenu u lepršavu haljinicu ispod koljena, hlače visokog struka, potpuno našminkanu, s neobičnom frizurom ili šeširićem, s 99 posto vjerojatnosti možete biti sigurni da ste nabasali na dvadesetsedmogodišnju Eleonoru Lovrić.Prati nas na Instagramu!