Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Sveučilište u Osijeku

Bolonja ozbiljno posrće: nepotrebno znanje ne priprema nas za posao

Objavljeno 21.12.2015.

Ako već nije propao, Bolonjski proces ozbiljno posrće u provedbi obrazovnog sustava. Tako prvostupnike s tri godine završenog fakulteta ne treba gotovo nitko na hrvatskom tržištu rada i ta im kvalifikacija ne daje prednost pri zapošljavanju u odnosu na one koji su završili samo srednju školu.

Super prilika: studiraj i odradi stručnu praksu u 27 europskih zemalja

Objavljeno 13.03.2015.

U sklopu Erasmus+ programa koji se odnosi na individualnu mobilnost studenata, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavilo je Natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije u akademskoj godini 2015./2016.

Hoće li se u Osijeku moći studirati arhitektura, dentalna medicina i farmacija?

Objavljeno 09.03.2015.

U vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organiziran je zajednički sastanak članova Uprave osječkog Sveučilišta, predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za znanost i visoko obrazovanje na kojem se raspravljalo o problemima visokog obrazovanja na Sveučilištu u Osijeku i novim studijskim programima.

Umjetnička akademija organizirala Zimski likovni kamp

Objavljeno 12.01.2015.

U subotu je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku završio Zimski likovni kamp, promotivni program cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije, koji su proteklih tjedan dana pohađala 74 polaznika.

Osječka sveučilišna blagajna sljedeće godine ostaje bez 154 milijuna kuna!

Objavljeno 09.01.2015.

Prema trogodišnjem financijskom planu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, koji je na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici usvojio Sveučilišni Senat, već iduće godine osječka sveučilišna blagajnu bit će "lakša" za čak 154 milijuna kuna nego u tekućoj 2015. godini!

Jer su studenti to tražili: Senat osječkog Sveučilišta pomaknuo jesenske rokove!

Objavljeno 08.01.2015.

Senat osječkog Sveučilišta na posljednjoj je sjednici održanoj prošle godine donio preporuku za svih 17 sastavnica Sveučilišta da dopuste ranije održavanje jesenskog ispitnog roka u tekućoj akademskoj godini, od 25. kolovoza do 25. rujna.Prati nas na Instagramu!