Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Velika Britanija

Rekordno niska akademska godina: Najmanji interes mladih za upis na fakultete u zadnjih 8 godina

Objavljeno 11.08.2017.

Upisivanje fakulteta mnogima je jedina opcija nakon završetka srednje škole, ali čini se da 'popularnost' studiranja polako opada, barem u zemljama u kojima je ono sve skuplje i stresnije za polaznike studijskih programa.

U najavi rigorozne kazne: Za varanje i kupovanje seminara i završnih radova – kriminalni dosje

Objavljeno 06.03.2017.

Na društvenim mrežama i u raznim oglasnicima sve su popularnije usluge pisanja seminarskih i završnih radova za novac. Iako se ovaj posao, iako u sivoj zoni, kod nas ne kažnjava, postoje ozbiljne najave da će se u drugim zemljama kažnjavati i to vrlo ozbiljno.

Poznato britansko sveučilište dolazi u Zagreb

Objavljeno 15.06.2016.

Pokaži svijetu što sve hrvatski studenti mogu i iskoristi jedinstvenu priliku direktnog upisa na jedno od najcjenjenijih britanskih sveučilišta – Canterbury Christ Church University.

Skupe školarine ne garantiraju kvalitetu: Manje od 50% studenata smatra da će im se diploma isplatiti

Objavljeno 07.06.2016.

Manje od polovine studenata smatra da će im fakultetsko obrazovanje pomoći u traženju adekvatnog posla koji će im omogućiti otplaćivanje studetskoga duga, pokazalo je novo istraživanje.

Britanska vlada sufinancira hrvatske studente: diplomiraj u Velikoj Britaniji

Objavljeno 19.01.2016.

Hrvatski studenti sada mogu upisati diplomski studij u Velikoj Britaniji mnogo lakše. Britanska vlada odlučila je početkom 2016. otvoriti sistem državnog kreditiranja za hrvatske studente koje žele studirati diplomski studij na Ujedinjenom Kraljevstvu.

Fakulteti će se kažnjavati ako studentima nakon diplome ne osiguraju posao

Objavljeno 14.10.2015.

Najnovije vijesti: sveučilišta i fakulteti izgubit će pravo na subvencioniranje ako njihovi studenti iz siromašnijih obitelji ne uspiju diplomirati ili ako studentima slabije platežne moći nakon diplome ne osiguraju adekvatno plaćen posao.

Sve više žena upisuje fakultete

Objavljeno 04.02.2015.

Prijave za fakultete za ovu jesen u porastu su za 2%, a rast je gotovo u potpunosti potaknut povećanim brojem djevojaka i žena koje se prijavljuju na fakultete.

I vi možete studirati u Velikoj Britaniji! Evo kako...

Objavljeno 08.05.2013.

Studiranje u Velikoj Britaniji je životna investicija za sve studente koji žele izgraditi svoju karijeru ili usavršiti svoja postojeća znanja. Britanski fakulteti nude mogućnost odabira jednog od nekoliko tisuća različitih studijskih programa u Engleskoj, Walesu i Škotskoj.Prati nas na Instagramu!