Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Zagreb

Ne propustite večeras - počinje mini Snowboard Film Festival!

Objavljeno 05.12.2013.

Danas, 5.12.2013 sa početkom u 20h počinje 9. mini Snowboard Film Festival. Mjesto je standardno okupljalište Zagrebačke snowboard ekipe – Art kino “Grič”

Besplatan vodič za sve studente u Zagrebu

Objavljeno 10.10.2013.

Počela je nova akademska godina – za neke prva, za neke još jedna u nizu. I ove godine studentski vodič sa svojim zanimljivim tekstovima i popustima stiže direktno u ruke studenata. Moći će se pronaći na svim važnim studentskim lokacijama.

Zagreb i Varšava - usporedba studentskog života iz prve ruke

Objavljeno 30.08.2013.

'Kad sam došla u Zagreb u nevjerici sam promatrala kako mladi ljudi ne iskorištavaju sve mogućnosti koje su im pružene. Vjerojatno je tako sa svim domaćim studentima – kad si u gradu kojega dobro poznaješ, ne tražiš nova mjesta i raskriljenih ruku prihvaćaš naviku' - napisala je u uvodu autorica bloga Mala Hrvatica.

Zagreb i Rijeka domaćini Europske univerzijade 2016.

Objavljeno 02.06.2013.

Zagreb i Rijeka bit će domaćini Europske univerzijade koja će se održati u srpnju 2016. godine. Odlučeno je jučer u Ljubljani, na zasjedanju Izvršnog odbora Europske sveučilišne sportske asocijacije, gdje je hrvatska kandidatura pobjedila onu portugalskog grada Coimbre.

Najbolje rangirana sveučilišta – zagrebačko na 551. mjestu!

Objavljeno 10.05.2013.

Poznata web stranica Top Universities sastavila je popis najprestižnijih svjetskih fakulteta na kojoj se Zagreb našao na 551. mjestu. Pobjedu je odnijelo američko sveučilište MIT, a prate ga Cambridge i Harvard.

Danas i sutra izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno 26.03.2013.

Na temelju Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alekse Bjeliša, u utorak i srijedu - 26. i 27. ožujka 2013. - održavat će se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentskih zborova sastavnica.

Imaš dobru ideju? Raspisan je Natječaj za studentske projekte

Objavljeno 12.03.2013.

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 8. ožujka 2013. donijela odluku o raspisivanju Natječaja za studentske programe u 2013. godini.

Kontrolorka studenticu udarila nogom i izbacila iz tramvaja

Objavljeno 05.03.2013.

Problema sa ZET-ovim zaposlenicima imala je 22-godišnja studentica koju je kontrolorka ZET-a 28. veljače udarila nogom. Razlog nije bila karta jer s putnicom navodno nije ni razgovarala. Zasmetalo joj je pak to što sporo izlazi iz tramvaja pa ju je izbacila nogom.

Tražiš stipendiju? Uskoro 8. Sajam stipendija u Zagrebu i Rijeci

Objavljeno 19.09.2012.

Institut za razvoj obrazovanja idući mjesec organizira 8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude koji će se po prvi puta održati u Zagrebu i u Rijeci.

Dalmatinski studenti na krivom mjestu u krivo vrijeme

Objavljeno 28.03.2012.

S obzirom na trenutno aktualne događaje povezane s nedavnim napadima na dalmatinske studente u Zagrebu od strane pojedinaca, Udruga studenata grada Splita – krovna organizacija koja okuplja splitske studente na Sveučilištu u Zagrebu – odlučila se javnosti obratiti sljedećim priopćenjem u kojem će iznijeti i elaborirati svoje stavove o spomenutom, ali i ostalim sličnim slučajevima u kojima žrtvama nasilja postaju osobe koje su se jednostavno našle "na krivom mjestu u krivo vrijeme".