Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom Zakon

Opet nelogičnost u oglasu za stručno osposobljavanje: Pjevaj na svadbama, ali ne nakon 22h

Objavljeno 30.03.2017.

Svakih nekoliko dana razvesele nas neobični, nelogični i humoristični oglasi za radna mjesta...

Ne šalju prijedloge niti se informiraju: Studenti zasad nezainteresirani za izradu Zakona o studentskom radu

Objavljeno 29.03.2017.

Sredinom mjeseca u Ministarstvu znanosti i obrazovanja okupila se Radna skupina zadužena za izradu prijedlog Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Između ostalog, tu se našao i zahtjev za rad 'preko studentskog' za izvanredne studente, a kako doznajemo, studenti rijetko šalju svoje prijedloge.

Održan okrugli stol na temu izmjena HKO-a: Kako će se riješiti status stručnih studija?

Objavljeno 27.03.2017.

E-savjetovanje u vezi izmjena Zakona o HKO-u još uvijek traje, a vrlo je neizvjesno koji će ishod uslijediti. U petak je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan okrugli stol o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o HKO-u, ali nažalost bez konkretnih prijedloga.

Priprema se Zakon o studentskom radu: Saznali smo koji će studentski predstavnici raditi na njemu

Objavljeno 24.03.2017.

Izrada nacrta zakona o studentskom radu okupila je 14. ožujka Radnu skupinu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Koliko je ovo bitno pokazuje i činjenica da je premijer Plenković osobno pozvao studente da sudjeluju u izradi budućeg zakona.

Osnovana Radna skupina za studentski rad: Zašto nitko iz Ministarstva nije obavijestio studente?

Objavljeno 21.03.2017.

Iako je premijer pozvao sve studente da se uključe u izradu nacrta zakona koji će regulirati studentski rad, iako ministar Barišić govori da ovim zakonom Vlada poručuje da je socijalno osjetljiva, ostaje pitanje zašto o tome da je osnovana Radna skupina nema vijesti na web stranicama MZO-a i zašto još uvijek nisu odgovorili pokretaču peticije za omogućavanje rada 'na studentski ugovor'...

Kreće izrada budućeg zakona o studentskom radu: Hoće li izvanredni studenti moći raditi preko SC-a?

Objavljeno 15.03.2017.

Na početku godine Hrvatski studentski zbor vodio je pregovore o Pravilniku o posredovanju pri učeničkom i studentskom zapošljavanju s Ministarstvom financija te Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Rezultat je taj da će se studentski rad napokon zakonski regulirati.

Do kraja tjedna nova radna verzija izmjena Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru

Objavljeno 29.12.2016.

Nakon što je Ustavni sud ocijenio da postoji sporna točka u Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO), jučer je u Ministarstvu obrazovanja održana sjednica Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama HKO-a koje je trebalo raspravljati o mijenjaju te 'nelogičnosti'.

Rasprava o jednakosti stručnih i sveučilišnih studija: 'Ministar će stati na stranu Rektorskog zbora'

Objavljeno 28.12.2016.

Hoće li ponovno postojati crta nejednakosti između sveučilišnih i stručnih studija? Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru mora biti izmijenjen zbog presude Ustavnog suda.

Boras na Ustavnom sudu pobija ravnopravnost sveučilišnog i stručnog obrazovanja

Objavljeno 20.04.2016.

Dva dana ne jenjava bura koju je izazvala vijest o rektoru Borasu i njegovom pokušaju da na Ustavnom sudu preispita valjanost Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Nova anketa studenata stručnih studija: titula im odmaže prilikom zapošljavanja

Objavljeno 30.07.2015.

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola upozorilo je javnost i Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta kako je titula koju oni dobivaju po završetku pet godina stručnog studija - stručni specijalist - za njih otežavajuća i diskriminatorna jer ih čini neprepoznatljivima na tržištu rada i otežava im zapošljavanje i napredovanje.Prati nas na Instagramu!