Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom alkohol

Možete zamisliti film u kojem su baš svi pijani? Pogledajte 'Star Drunk'!

Objavljeno 29.08.2013.

Skupina filmskih zaljubljenika iz Portlanda jednog je dana (vjerojatno pod utjecajem alkohola) došla na neobičnu ideju kako bi bilo dobro snimiti pijani film. Pijani glumci, pijani scenaristi, sve...

Ostavljen u bolnici s post-it porukom nakon alkoholnog natjecanja

Objavljeno 21.05.2013.

Student Arizona State Universityja ostavljen je u lokalnoj bolnici u invalidskim kolicima u onesviještenom stanju, a na tijelu mu je bila zalijepljena post - it poruka kako se onesvijestio za vrijeme natjecanja u ispijanju alkohola. Popio je, stajalo je u poruci, 20 rundi tekile, a potom se onesvijestio.

Studenti koji piju alkohol sretniji su od onih koji ga ne piju

Objavljeno 11.02.2013.

Na fakultetu se mnogo toga vrti oko druženja i ispijanja alkohola. A čini se i kako su ove dvije stvari povezane. Naime, jedno je istraživanje pokazalo da su studenti koji piju sretniji sa svojim društvenim životom od onih koji uopće ne piju. Štoviše, studenti koji u društvu bolje kotiraju, zapravo češće piju!

Usmeni od 23 sata? Pijana profesorica? Da!

Objavljeno 10.07.2012.

Hrvatski studenti često satima moraju stajati ispred vratiju svojih profesora kako bi došli na red za usmeni ispit, no vjerojatno im se nikada nije dogodio usmeni u trajanju od 23 sata. Naime, Landysh Zaripova, profesorica na ruskom Sveučilištu Kazan održala je usmeni ispit koji je trajao 23 sata, a k tome je bila i nacvrcana i to poprilično.

Što izbjegavati na spojevima dok ste na faksu?

Objavljeno 19.04.2012.

Mnogi odlaze na fakultet kako bi stekli znanja i doista studirali, no još ih više odlazi kako bi se odmaknuli od roditelja i zabavljali. Lude studentske zabave naširoko su poznate, a ljubovanje jedan od sastavnih dijelova istih. Budući se radi o vrlo intenzivnom razdoblju, razdoblju za kojim jedni kasnije žale, a drugi pak žale za onim što su tada učinili, saznajte što svakako ne biste trebali činiti kako ne biste dospjeli u skupinu ovih drugih.

Koliko pijani studenti koštaju zdravstveni sustav?

Objavljeno 15.03.2012.

Studenti koji se zbog opijanja alkohol ozljede te imaju rupe u pamćenju, američki zdravstveni sustav godišnje stoje od oko 469,000 pa do 546,000 dolara i to po jednom sveučilištu! Pokazalo je to istraživanje u Školi medicine i javnog zdravlja na Sveučilištu Wisconsin. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu 'Health Affairs'.

Današnji brucoši više uče, manje piju i manje partijaju

Objavljeno 26.01.2012.

Današnji su brucoši znatno studiozniji nego oni koji su fakultet upisali nekoliko godina unazad, pokazalo je jedno američko istraživanje. Uz ovo, pokazalo se još nekoliko pozitivnih promjena pa tako današnji brucoši piju manje alkohola i manje partijaju te ne kasne na predavanja.

Saznajte: Što omiljeno piće govori o vašem karakteru

Objavljeno 17.01.2012.

Opće je poznato da je odlazak na fakultet ujedno i razdoblje povećane konzumacije alkoholnih pića. Dakako, nije isto kod svakog studenta ili studentice, ali statistika govori upravo to, stoga neka se ne uvrijede oni ćudoredniji.

Tjelovježba nisko na listi studentskih prioriteta

Objavljeno 03.01.2012.

Zajedno s majčinom kuhinjom i obiteljskim psom, tjelovježba je za mnoge studente djetinjasta stvar koju ostavljaju iza sebe kada kreću studirati. No, stručnjaci upozoravaju da neaktivnost na fakultetu stvara loše navike za cijeli život.

Prva Akademija noćnog života u Beogradu

Objavljeno 07.12.2011.

Beograd je jedina svijetska prijestolnica koja je dobila akademiju za noćni život. Sve je osmislio Nizozemac Ralf van der Zajden.Prati nas na Instagramu!