Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom alkohol

Alkohol i studiranje: Polovica studenta su 'binge drinkeri'

Objavljeno 25.10.2011.

Čini se kako alkohol i studiranje idu ruku pod ruku, barem za većinu studenata. Ovo pokazuje najnovije istraživanje američkog Centra za znanost u javnom interesu.

Alkoholizam je postao ogroman problem među studentima

Objavljeno 12.08.2011.

Prevelika i prečesta konzumacija alkohola veliki je problem na svim sveučilištima u SAD-u, pokazuje više istraživanja. Problem je toliko velik da većina sveučilišta započinje s protualkoholnim programima i mjerama.

Studenti nose ružičaste pivske naočale

Objavljeno 08.07.2011.

Glavobolja, mučnina, rupe u pamćenju, jedva stojite na nogama, jednom riječju – uhvatio vas je mamurluk svom svojom snagom. Stanje nakon teškog pijanstva može postati toliko loše da je zapravo teško pomisliti zašto se mnogi opijaju iznova i iznova. No, čini se kako je pronađen uzrok, barem kod studenata.

Kasnija predavanja znače više alkohola i dulje spavanje

Objavljeno 16.06.2011.

U SAD-u se razmišlja o zakonu prema kojem bi studentima predavanja bila pomaknuta s jutarnjih termina za malo kasnije tijekom dana. Međutim, istraživanje o kasnijem odlasku na predavanja pokazalo je da dolazi do novih obrazaca ponašanja.

Faks traži babysittere za pijane studente

Objavljeno 25.05.2011.

Tko bi rekao, ali na Cambridgeu se može zaraditi lova na alkoholnoj intoksikaciji. Faks je objavio kako zapošljava babysittere koji će voditi brigu o pijanim studentima u seriji tuluma što uskoro slijede

Zimski bluz, depra, neučenje i što onda?

Objavljeno 31.01.2011.

Popriličan broj inače raspoloženih i motiviranjih studenata u zimskom periodu izgubi volju za učenjem zbog drastično smanjenog broja fotona u zraku.

Studenti na Red Bull-u riskiraju alkoholizam?

Objavljeno 25.11.2010.

Evo još jedna studija za sretniju budućnost svih koji običavaju posegnuti za energetskom cugom. Prognoza glasi: postati ćete alkoholočari...

Drunkorexia – nova studentska alkoholna pošast

Objavljeno 26.10.2010.

Konstantno se oblijevaš po tulumima a i dalje imaš struk kao Kate Moss? Dobrodošla u studentsku škvadru koja pati od 'drunkorexije'...

Zatvara se zadnji studenski šank na Oxfordu

Objavljeno 09.06.2010.

Generacija metuzalema još se dobro sjeća legendarne 'Rupe' na zagrebačkom Filozofskom, gdje se točila rakija i održavale pjesničke večeri. Ekipa je rastjerana krajem devedesetih, baš kao što sada dešava i sa zadnjim oxfordskim klubom cugera...

Nakon ludog tuluma se probudio u kabini 50-metarske dizalice

Objavljeno 26.06.2009.

28-godišnj Stefan Hohenwart, student iz Austrije, probudio se u kabini dizalice na visini od skoro 50 metara nakon cijelonoćnog pijančenja sa prijateljima.Prati nas na Instagramu!