Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom apsolvent

DNEVNIK APSOLVENTA: Kako do titule magistra analize nogometa?

Objavljeno 30.06.2016.

Svi smo mi dio statistike. I barem jednom u životu, svatko se od nas služio njome. Pri pisanju diplomskih radova ona, ovisno o temi, može biti od iznimne važnosti. Izgleda da se naš apsolvent ipak primio posla. Ili možda nije...

Studentica stvara nevjerojatne optičke iluzije na svome tijelu

Objavljeno 24.06.2016.

Ovo je Dain Yoon, 22-godišnja apsolventica iz Južne Koreje koja na Nacionalnom sveučilištu Korea studira umjetnost.

DNEVNIK APSOLVENTA: Što će mi diplomski kad igra Hrvatska?!

Objavljeno 23.06.2016.

Europsko prvenstvo u nogometu obično predstavlja druženje s prijateljima uz pivo, roštilj ili na trgovima uz dovoljno velike ekrane i dovoljno buke da ti to ostane u sjećanju do prve sljedeće iste situacije. A kako to proživljavaju apsolventi?

DNEVNIK APSOLVENTA: Kako efikasno odgoditi pisanje diplomskog rada?

Objavljeno 16.06.2016.

Poznato je da ljudi vole odgađati stvari koje trebaju napraviti. Znanstveno je dokazano da to čak i povećava produktivnost. No, što kad se nepremostive prepreke pojave prilikom pisanja diplomskog rada?

DNEVNIK APSOLVENTA: Djevojke u ljetnim haljinama znače kraj mog školovanja

Objavljeno 09.06.2016.

Sa sunčanim vremenom prekida se velik dio važnih ljudskih aktivnosti. Zaposleni odlaze na godišnji odmor, školarci na praznike, a apsolventi se bliže kraju posljednjeg semestra u njihovim životima.

DNEVNIK APSOLVENTA: Kad apsolvent odluči prijaviti temu diplomskog rada...

Objavljeno 25.05.2016.

U životu svakog apsolventa najvažniji je trenutak prijava diplomskog rada. No, ne proživljavaju svi ovaj kratkotrajan, ali stresan postupak na jednak način...

Najljepše pismo posvećeno svim apsolventima: 'Ovo je godina zadnjih stvari'

Objavljeno 20.05.2016.

Što reći, što napisati, što poručiti svima vama kojima se približava i taj dan – dan svečane dodjele vaših diploma, dan kad ćete postati akademski građani i početi tražiti svoje mjesto pod Suncem i posao koji će vas ispunjavati i zadovoljavati?

DNEVNIK APSOLVENTA: Sjećanje na jednu norijadu ili kad ti prošlost dođe k'o budali šamar

Objavljeno 19.05.2016.

Ponekad se u životu dogode stvari koje nam probude sjećanja. Taj deja vu pokrene lavinu emocija i kasnije se samo dogodi da jedno vrijeme živimo prošlost. To se događa i apsolventima, pogotovo kad je u pitanju norijada.

DNEVNIK APSOLVENTA: Kad te Likota izbaci iz referade k'o kladu

Objavljeno 05.05.2016.

Studenti nemaju priliku često ispunjavati formulare, no kad se to dogodi, oni uglavnom ostaju s mnoštvom uptnika iznad glave. Ni apsolventima po tom pitanju nije lakše.

DNEVNIK APSOLVENTA: Jedan dan u životu klošara

Objavljeno 28.04.2016.

U životu ništa nije stalno ni sigurno, pa tako ni krov nad glavom. Nakon praške avanture upustio sam se u avanturu traženja drugog smještaja.