Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom besplatno studiranje

Prije 7 godina 'nitko nikad nije čuo' da Hrvati tamo studiraju: U ovoj privlačnoj europskoj zemlji možeš do diplome BESPLATNO

Objavljeno 10.02.2021.

Iako je danas općepoznata činjenica da je ova zemlja europska velesila po pitanju obrazovanja i da učenicima iz Hrvatske omogućuje besplatan studij i još mnoge financijske i stručne pogodnosti, prije sedam godina 'nitko nikad nije čuo' da netko iz Hrvatske studira baš ovdje.

Svaka čast! U 'susjedstvu' besplatno studiranje i manje obaveza za sve trudne studentice i mlade majke

Objavljeno 18.03.2019.

Studirati i imati malu bebu nije lako pa su mlade majke zahvalne kada im profesori izlaze u susret što se ispita i drugih obaveza tiče. No, studentice s bebama sa Sveučilišta u Kragujevcu imaju razlog za veselje jer je donesena odluka da će studiranje za njih biti besplatno.

Besplatno studiranje ipak nije dobra ideja? Predobar standard motivira mlade da vječno studiraju

Objavljeno 14.11.2017.

'Eternity students' izraz je za vječne studente koji se upotrebljava u Danskoj. I upravo s tom vrstom studenata ova nordijska država ima problem jer ih je zbog besplatnog obrazovanja svake godine bude sve više.

Ovdje plaćaš školarinu? Kod susjeda studiraj besplatno! Evo zašto je Slovenija top destinacija za naše studente

Objavljeno 12.10.2017.

Slovenija je postala meka za studente s prostora bivše Jugoslavije - osim što je studiranje na ljubljanskom Sveučilištu besplatno, ono se nalazi i prvi vrhu europskih top sveučilišta. Srećom, Slovenija nam je nadomak ruke što je odlična vijest za sve koji žele svoju 'akademsku karijeru' početi ili nastaviti upravo tamo.

Bandić razmišlja o poticaju koji bi mogao razveseliti najuspješnije studente

Objavljeno 13.07.2016.

Bandić je istaknuo kako je u njegovo vrijeme ne završiti srednju školu značilo biti - nepismen čovjek, a danas ne završiti fakultet znači - nepismen čovjek...

Zabio 'tricu' i osvojio besplatno studiranje

Objavljeno 27.08.2015.

Studiranje je skupo – u nekim zemljama više, u nekima manje, ali nigdje nije besplatno.

7 zemalja u kojima možeš studirati besplatno (jedna je odmah 'iza ugla')

Objavljeno 29.07.2015.

S obzirom da su mnoga europska i svjetska sveučilišta na top ljestvicama najboljih sveučilišta daleko ispred domaćih, zašto se ne odvažiti i potražiti stipendiju za studiranje u inozemstvu – posebno ako je to studiranje besplatno?

Studirajte energetiku besplatno u Sloveniji

Objavljeno 23.02.2012.

Studenti iz Hrvatske koji žele studirati energetiku mogu se do početka ožujka prijaviti za studiranje u Velenju u Sloveniji. Sada slijedi najbolji dio – studiranje je besplatno! Ono što ćete ipak morati platiti jest stan i hrana.

Češki predsjednik: 'Studenti su paraziti!'

Objavljeno 09.12.2011.

I dok se studenti u Hrvatskoj, ali i mnogim drugim državama bore za pravo na besplatno studiranje, češki predsjednik Vaclav Klaus nazvao je takve zahtjeve apsurdnima te dodao da su oni studenti koji žele besplatno studirati – paraziti.

Svi redovni studenti besplatno će studirati

Objavljeno 29.03.2011.

Definitivno je usvojen prijedlog da čitav studij bude besplatan za sve studente koji redovito studiraju, a za ostale iznos maksimalne upisnine ne bi smio prelaziti 60 posto prosječne plaće...Prati nas na Instagramu!