Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom blog

Fakultet je život u malom – doživjet ćeš SVE: Ove stvari treba znati svaki brucoš, a shvati ih tek kad više nije student

Objavljeno 02.04.2021.

Nakon uzbuđenja koje donose upis na fakultet i 'najdulje ljeto u životu', brucoši napokon kreću u avanturu zvanu studiranje. No, nakon očaranosti i ideje o tome kako će studentski život izgledati – dolazi realnost.

Prilagodila trendove studentskom džepu: Mlada studentica svakodnevno lovi popuste po Zagrebu i objavljuje ih na Instagramu

Objavljeno 17.05.2019.

Ako itko zna uloviti 'ubojite' popuste, onda bi to sigurno bila 22-godišnja studentica Samanta Šubić, na Instagramu poznatija kao - @shoppingholic_girl__.

'Papajte' fino tijekom faksa: Studentski vodič kroz ukusne obroke za one s tankim budžetom i malim hladnjakom

Objavljeno 06.09.2018.

Tijekom fakulteta mnogim studentima kuhanje postane omiljeni hobi i opuštanje dok je drugima muka jer više ne znaju što skuhati, a i realno gledano – hrana je sve skuplja. Srećom, postoje studentske menze gdje dnevno tisuće studenata objeduje, ali ponekad menza nije izbor te studenti sami moraju posegnuti za kuhačom.

Fakultet ti magično sredi posao, ženu i kredit: Mladić duhovito opisao nepisana pravila života na Balkanu

Objavljeno 11.04.2018.

Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije godinama od svojih roditelja slušaju predavanja o tome da je 'važno završiti fakultet' jer bez diplome ne vrijediš puno. Takvo razmišljanje će vjerojatno ostati ukorijenjeno godinama, a jedan 25-godišnjak iz Mostara odlično je opisao što na Balkanu fakultet zapravo jest i to na urnebesan način.

 'Tražimo nekog tko je i inženjer i liječnik': Bloger Krule ukazao na apsurde oglasa za posao u Hrvatskoj

Objavljeno 13.02.2018.

Koliko puta ste čuli priču da se netko mlad i visoko obrazovan javio na neki posao i bio otkantan jer je 'prekvalificiran' ili jer 'nema dovoljno iskustva', a upravo je bila tražena mlada i obrazovana osoba iz točno te profesije? S druge strane, koliko ste puta čuli da je na neku poziciju došao netko s 'debelom štelom'? Nažalost, i previše.

Bloger Krule objavu posvetio mladima: 'Možete li zamisliti, bilo gdje u Europi, studenta generacije koji radi za 346 eura?'

Objavljeno 02.01.2018.

Bloger Krule na duhovit, ali i bolno iskren način, svakodnevno komentira mnoge probleme s kojima se susreću građani ove zemlje. Ovaj put svoju je objavu posvetio mladima od kojih se većina nakon diplome susreće s velikim problemom: pronalaženjem posla.

Apsolvent zagrebačkog Prava osvaja društvene mreže: Domagoj je naš najpoznatiji travel bloger

Objavljeno 08.12.2017.

Domagoj Sever iz Ivanca naš je najposjećeniji travel bloger i najbolji promotor hrvatskih prirodnih ljepota.

Neobičan oglas izazvao reakcije: Traži se cimerica s VSS diplomom ili postdiplomskim

Objavljeno 16.06.2017.

Nekim oglasima za cimera se možemo pošteno nasmijati jer su inovativni i puni humora, a drugima se također možemo nasmijati pa nakon toga zaplakati. Takav jedan oglas prokomentirala je blogerica i radijska voditeljica Nina Slišković, a u njemu se traži cimerica s visokom stručnom spremom.

'Nemojte da vam titula udari u glavu': Poznati domaći bloger savjetovao buduće inženjere

Objavljeno 14.06.2017.

Po završetku fakulteta svi ponesemo titulu, ali one se razlikuju jer bi se znanje primjerice prvostupnika elektrotehnike uvelike trebalo razlikovati od znanja inženjera istog područja. Vođeni titulama mnogi ljudi pogube kompas te smatraju da više ništa o vlastitoj struci ne trebaju znati jer su oni inženjeri, a baš njih je oprao poznati Bloger Krule na svom Facebook profilu.

O studentskim menzama i raskuhanom grašku: Petra i Kristijan pitaju vas 'E-si gladan?'

Objavljeno 31.05.2017.

Kuhanje je nekima hobi, drugima profesija, a trećima predstavlja ljubav i posvećenost. Budući da svi volimo i moramo jesti, svakodnevno u svojim kuhinjama pripremamo omiljena jela. Kreativni gurmanski duo iza stranice učinio je korak dalje te krenuo pisati o hrani bez koje - nema života.Prati nas na Instagramu!