Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ekologija

STEM, inžinjerstvo, grafička tehnologija... Novi studij na sjeveru Hrvatske nudi miks korisnih znanja za bolju budućnost

Objavljeno 21.01.2021.

Za sve one koji se žele više i stručnije posvetiti očuvanju naše planete, tu je novi zanimljivi studij. A svi uključeni ekološki su osviješteni.

Kod nas o tome studenti sanjaju: Kolege s Oxforda žele da se govedina i janjetina izbrišu s menija u menzama

Objavljeno 19.11.2020.

Studenti Sveučilišta u Oxfordu složili su se da se govedina i janjetina uklone s restoranskih menija u nadi da će na taj način smanjiti emisije slakleničkih plinova.

Jedno hrvatsko sveučilište objavilo rat plastici: In su platnene torbe i drveni pribor za jelo

Objavljeno 01.10.2019.

Jedno hrvatsko sveučilište odlučilo je stati u kraj plastičnom otpadu. Uveli su platnene torbe, umjesto plastičnog pribora za jelo i piće tu je drveni ili mentalni, a sav promotivni materijal izrađuju od ekološki prihvatljivih materijala.

Pa tko ovdje ne bi htio studirati: Najmoderniji studentski kampus u Hrvatskoj ostavit će vas bez teksta! FOTO

Objavljeno 28.05.2019.

Studentski dom u Varaždinu dio je treće faze velikog projekta Sveučilišni kampus Varaždin i nalazi se na prostoru nekadašnje Austrougarske vojarne. Čitav projekt osmišljen je da teži održivom razvoju i očuvanju okoliša i među prvima je takve vrste u ovom dijelu Europe.

Uzor svima: Student 'žrtvovao' proljetne praznike kako bi počistio smeće s plaže VIDEO

Objavljeno 03.04.2019.

Premda je uvriježeno mišljenje da su studenti lijeni i previše pasivni, svakodnevno se može vidjeti da to nije tako. Živi dokaz za to je student Joshua Caraway koji je za vrijeme proljetnih praznika odlučio pokupiti smeće s plaže. Inače, studentski proljetni praznici su u SAD-u i u Europi inače poznati po partijanju studenata.

Pravo ekološko otkriće: Student izumio bocu koju možete pojesti nakon što vam više ne treba

Objavljeno 19.06.2018.

Ekološka osviještenost čovječanstvu je potrebna više nego ikada ranije. To je prepoznao i jedan student koji je izumio bocu koja se odmah nakon konzumacije sadržaja u njoj razgradi, a moguće ju je i pojesti.

Studenti FOI-ja spojili IT i ekologiju: Pobjednici Hackatona napravili aplikaciju za djecu

Objavljeno 04.04.2017.

Zero Molecule je tim koji čine četiri dečka s varaždinskog FOI-ja, a oni su ujedno i pobjednici ovogodišnjeg Hackatona u organizaciji udruge FONIS. Natjecanje se održalo u Beogradu na Fakultetu organizacionih nauka i to na temu ekologije.

Osviještena studentica sašila haljinu od vrećica za čips

Objavljeno 20.09.2011.

Rebekah Kirkland studentica je mode na britanskom koledžu Leicester, a sve je bacila na noge svojom neobičnom kreacijom – haljinom od vrećica čipsa!Prati nas na Instagramu!