Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ekonomija

Umrla od srama zbog prodavača lubenica: Završio ekonomiju, a sad radi na štandu i vozi kamion

Objavljeno 06.08.2021.

Jesu li za ovakve scenarije krivi pojedinci koji odaberu fakultet s kojim će se teško ili nikako zaposliti u struci ili pak država, ministarstvo i fakulteti koji ne korigiraju upisne kvote prema potrebama tržišta rada?

Imamo briljantne umove, ali nema novaca: 'Mladi se ne bave znanošću jer se bave preživljavanjem'

Objavljeno 10.06.2021.

Nakon studiranja u Sarajevu i Francuskoj, mladi neuroznanstvenik porijeklom iz BiH završava doktorat u Njemačkoj. Smatra da mladi u regiji imaju interesa za znanost, ali se moraju baviti svime i svačime kako bi preživjeti pa i znanstveni rad pada u drugi plan.

Početna plaća 13 tisuća? Bivši studenti najpopularnijih fakulteta u Hrvatskoj otkrivaju koliko zarađuju – Filozofski će vas iznenaditi

Objavljeno 04.06.2021.

Službeno smo ušli u najstresniji period godine za mnogo mladih ljudi. Dok dio polaže mature, dio već dobro mora grijati stolice jer pristižu ljetni rokovi, a neki su službeno na samom kraju svog akademskog obrazovanja. Njima se, sasvim razumljivo, glavom mota samo jedno pitanje: 'Što nakon fakulteta?'

'Aha, vi kopate dinosaure?' Možete li reći što studirate bez da stvarno kažete što studirate? Ovo su neki od najboljih pokušaja

Objavljeno 21.05.2021.

Društvene mreže svaki dan pokreću neke nove,a gase stare trendove. Kao i memeovi, određeni trendovi prežive neko dulje vrijeme, a onaj 'Reci mi da si *** bez da mi kažeš da si ***' još je uvijek relativno popularan, posebice na TikToku i Facebooku.

Pronašli smo nekoliko diploma na prodaju: Najjeftinija će vas koštati koliko i dva obroka u menzi

Objavljeno 19.05.2021.

Raspon cijena kreće se od dvoznamenkastih do troznamenkastih iznosa, a nude se pravo, ekonomija, veterina...

Novi korak u akademskoj karijeri: Miroslav Škoro postao docent na Sveučilištu Sjever

Objavljeno 26.01.2021.

Nakon posljednjih predsjedničkih izbora Miroslav Škoro odlučio je napraviti zaokret u svojoj karijeri. Iako ga većina Hrvata percipira kao pjevača, čini se da se sve konkretnije etablira u akademskoj zajednici.

SHOW! Studenti ekonomije zbunjeni: Za termin ispita morali računati parne i neparne brojeve pa zamolili za pomoć

Objavljeno 07.12.2020.

Svi mi smo jednom rekli da nam određene stvari koje učimo u školi kasnije sigurno neće trebati. No, da li su među njima i parni i neparni brojevi?

I ove godine top izbor! Ma kakva ekonomija i pravo, studenti objašnjavaju zašto su baš ovi studiji PRAVI HIT

Objavljeno 24.07.2020.

Upisi na hrvatska sveučilišta su počeli, a statistika najpoželjniji studija pokazuje da se interes mladih kreće u nekom svježijem smjeru.

3000 kuna mjesečno! 8 sretnika dobit će ovu finu stipendiju: Provjeri imaš li šanse

Objavljeno 14.07.2020.

Hrvatska narodna banka (HNB) objavila je natječaj za dodjelu osam stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz područja ekonomije, matematike, računarstva, tj. informatičkih tehnologija, prava i građevinarstva.

Studenti ekonomije bijesni: Od 332 pristupnika, samo ih je 13 prošlo na ovom ispitu: 'Provedba je bila blaga katastrofa'

Objavljeno 26.06.2020.

'Više puta smo se pokušavali obratit dekanatu i rektoratu, ali nismo dobili nikakav odgovor…'Prati nas na Instagramu!