Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom gejming

Pale prve medalje u gejmanju: Student ekonomije Mišel zaradio 'srebro' za svoje sveučilište

Objavljeno 29.04.2021.

Dok se na svjetskoj razini pune stadioni gledateljima za ove virtualne spektakle, a milijarde eura okreću svakim klikom, kod nas je gejming industrija tek u povojima.

Napustio fakultet i otišao na selo: Sad čuva ovce i uči druge igrati igrice

Objavljeno 04.03.2021.

Predrag Peruničić je 23-godišnjak koji je nakon osnovne i srednje škole upisao je studij francuskog jezika. No, putem do diplome koju nikad nije stekao, napravio je radikalni potez: otišao je na selo čuvati ovce i igrati igrice.

Računalo kao sportski teren: Student PMF-a napravio klub za trening gejmera

Objavljeno 12.03.2018.

Igranje videoigara nikada nije bilo popularnije, a u zaradi, gejming industrija prešišala je mnoge unazad par godina pa čak i filmsku industriju. To su prepoznali mnogi te od igranja igara napravili e-sport; taj koncept je sve popularniji i u Hrvatskoj, a relevantnim ga želi učiniti student zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Od blokiranja na serveru do ljubavi: Dvoje studenata zaljubilo se igrajući popularnu videoigru

Objavljeno 13.12.2017.

Upoznavanje partnera preko Tindera, OkCupida ili društvenih mreža nije ništa novo. No, mladi gejmeri imaju malo drukčije načine upoznavanja. Preko servera igre Counter Strike upoznalo se dvoje studenata iz Sarajeva pa se ubrzo rodila i ljubav.

Prvi takav u Hrvatskoj: Ovo je studij koji će postati prvi izbor svih gejmera

Objavljeno 12.05.2017.

Industrija računalnih igara je odavno 'prešišala' filmsku ili glazbenu kada je u pitanju zarada, a vrijednost gejming industrije i zajednice prepoznata je i u Hrvatskoj. Zbog toga Visoko učilište Algebra uskoro pokreće diplomski studij razvoja igara na kojem će obrazovati buduće stručnjake.

Prvi u Hrvatskoj doktorirao na temu videoigara: Provjerite gdje možete slušati njegova predavanja

Objavljeno 20.02.2017.

Puno studenata uživa u 'gejmanju' i u tome da sate i sate ulažu u levele igara na računalu ili na nekoj konzoli, a vjerovali ili ne i na temu videoigara možete napisati znanstveni rad.Prati nas na Instagramu!