Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom gradovi

Najelitnija mjesta za studente: Ovo su gradovi koji se mogu podičiti najvećim brojem TOP fakulteta

Objavljeno 02.01.2018.

Svatko tko ima afiniteta, ali i dovoljnu financijsku podlogu rado će odabrati studij na jednome od prestižnih svjetskih top-sveučilišta. Neka od najboljih nalaze se u udaljenim gradovima svijeta, ali srećom među najatraktivnijima postoje i oni bliži i pristupačniji u susjedstvu...

Pomama u sveučilišnim gradovima: Provjerite koliko su ove godine porasle cijene najma stanova

Objavljeno 05.09.2017.

Skorašnji početak akademske godine utjecao je na cijene najma stanova u Zagrebu, a rast ponude i cijena pokazuju i ostali gradovi s većim brojem fakulteta - Rijeka, Split, Zadar, Osijek i Varaždin.

Mjesta sretnih studenata: Top 10 hrvatskih gradova po ulaganju u obrazovanje

Objavljeno 19.05.2017.

Velika Gorica je za obrazovanja u razdoblju od 2013. do 2015. godine izdvajala prosječno 82,5 milijuna kuna godišnje, što je oko 32% gradskog proračuna. U top 10 gradova koji su najviše izdvajali za obrazovanje u razdoblju od 2013. do 2015. nalaze se i Sveta Nedjelja, Vrbovec, Vis, Dugo Selo, Koprivnica, Križevci, Jastrebarsko, Čakovec i Požega.

Idealni za studente: Top 9 europskih gradova za nezaboravno studiranje

Objavljeno 12.10.2016.

Barem nam se jednom dogodilo dok smo bili na faksu da smo ga zamrzili i maštali o tome da studiramo film u dalekom Pragu ili dizajn u Milanu. No, nismo se uopće zapitali kako bi nam zapravo tamo bilo i kako ti europski gradovi tretiraju svoje studente.

Baš po mjeri studenata: 10 najjeftinijih europskih gradova

Objavljeno 19.02.2016.

Svakome dosadi grad u kojemu studira, pogotovo onima među nama koji su kozmopolitskog duha i vole putovati.

10 najboljih gradova za studente u 2016. godini

Objavljeno 20.01.2016.

U današnje vrijeme lako je pronaći stipendiju za razmjenu studenata ili za diplomski ili poslijediplomski studij bilo gdje na svijetu, ali samo je deset najpoželjnijih gradova za studente!

Urbano je dobro: osobe koje žive u gradovima produktivnije su i kreativnije

Objavljeno 26.08.2015.

Zanimljiv je podatak da bruto domaći proizvod te broj patenata i inovacija koje osmisle ljudi u gradovima raste brže no broj stanovnika u tim istim mjestima. Što mislite zašto je to tako?

Gradovi s najviše mogućnosti – ovdje se možete najbrže zaposliti!

Objavljeno 03.03.2015.

Ovisno o području rada, kvaliteti života, plaćama i standardu, PricewaterhouseCoopers je izradio listu najpoželjnijih gradova.

Valentinovo se bliži: koji su hrvatski gradovi najromantičniji?

Objavljeno 28.01.2015.

Među najromantičnijim gradovima svijeta našlo se i nekoliko domaćih odredišta tako da nećete nužno bankrotirati ako odlučite razveseliti bolju polovicu romantičnim izletom...

Najljepši gradovi zimi: kamo otputovati nakon zimskih rokova?

Objavljeno 14.01.2015.

Uspješno ste zgotovili zadnji ispit i vrijeme je za malo odmora. Pobjegnite u jedan od najljepših gradova zimi i uživajte u zimskoj čaroliji.Prati nas na Instagramu!