Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom hrana

Zagrebački student izgubio pravo na menzu – evo kako se snašao: 'Tek sad shvaćam koja je ljepota iksice'

Objavljeno 01.09.2021.

Koliko je iksica vrijedna 'kartica' zna svaki student, ali i svi oni koji izgube pravo na nju. Jedna od najboljih stvari koje nam donosi vlasništvo nad ovom karticom je povoljna prehrana u menzi. No, što ako ju nemate? Kako se 'pokrpati'?

Umjesto kobasa i šnicli – salate: Studentske menze u Berlinu izbacuju meso s menija

Objavljeno 01.09.2021.

Menze i kantine u sklopu kampusa na berlinskim sveučilištima opraštaju se od mesnih menija u pokušaju da daju svoj obol borbi protiv klimatskih promjena.

Ništa od peglanja iksice do jeseni: Znate li kada vam bez obzira na prava ne vrijedi iksica?

Objavljeno 28.07.2021.

Menza i iksica jedne su od najvećih prednosti studentskog života. Uz iksicu, svaki dan studenti mogu pojesti kuhani, topli obrok, a da pritom ne ostanu bez pola svoje plaće jer su im troškovi prehrane sufinancirani.

Gorko ćete zažaliti: 10 stvari koje većina studenata ne ponese u dom, a uvijek im trebaju

Objavljeno 05.07.2021.

Rijetko kada selidbe prolaze glatko. Osim standardnih stvari koje uvijek selite, postoje i stvari kojih se sjetite tek kasnije - kada vam trebaju odmah i sad.

[FOTO] Zagrizla 'martina' u blitvi iz menze: 'Osjetila sam gorčinu i smrad...'

Objavljeno 01.07.2021.

Menza – nepresušna tema u studentskim kuloarima. I dok su svi studenti u domovima upoznati s ljetnim najezdama kukaca, svakako se nadaju da se ta najezda neće proširiti i na njihove obroke. No, svake ih godine neka buba u obroku razuvjeri.

Zbog jednog studenta 'popustio' i SC: Menze u ovome gradu odsad će nuditi i VEGANSKE obroke

Objavljeno 23.06.2021.

Pitanje kvalitete i raznolikosti studentskih obroka uvijek je zanimljiva tema. I dok se ponekad na meniju mogu pronaći i nejestivi proizvodi poput šarafa ili gmizavaca, studentima su menze bitan dio svakodnevice jer ponekad samo ondje mogu dobiti kuhani obrok uz više nego prihvatljivu cijenu.

Svake godine 2000 novih studenata, a imaju samo jednu menzu: Ova derutna zgrada uskoro postaje novi studentski restoran

Objavljeno 01.06.2021.

Na Veleučilištu u Karlovcu na godišnjoj razini upisuje nešto više od 2000 studenata koji su dosad na raspolaganju imali samo jednu menzu, u restoranu Doma oružanih snaga 'Zrinski'.

Student pitao kako otvoriti vrećicu majonezu iz menze – ovo su top načini ako nemate škare ili nožić

Objavljeno 26.05.2021.

Najpoznatiji umaci koje često jedemo uz glavno jelo su upravo kečap i majoneza. Ti nezamjenjivi dodaci našoj prehrani 'podignu' obroke svojim okusima pa ih studenti dodaju u gotovo sve. Teško da se krumpirići mogu zamisliti bez kečapa ili pak pohano bez majoneze.

Ne može ni sendvič zauvijek! Top tema post-studentskog života: Kako se prehraniti bez menze?

Objavljeno 24.05.2021.

Prijelaz iz proljeća u ljeto donosi mnogo promjena, posebno u životu sadašnjih maturanata, ali i onih koji završavaju svoj akademski život. Gotovi ste s fakultetom, studentskim životom, životom u domu? Što sada? Gdje sada?Prati nas na Instagramu!