Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom hrana

Prvi dan 'planulo' 30 komada! Najveći zagrebački dom miriše na palačinke: Tavicama stručno barataju – dva studenta

Objavljeno 21.05.2021.

Na Facebook grupama studentskih domova često se vide svakakve objave: od raznih studenata koji traže pomoć u prikupljanju odgovora za svoje ankete i diplomske radove, ponude alkohola ili kozmetike, pozivanje na događaje, pa sve do prodaje žetona, soba i odjeće.

Brza menza na Savi opet otvorena: Neki već složili kombinaciju omiljene hrane na tanjuru

Objavljeno 18.05.2021.

Studenti koji preferiraju samo 'brzu', imamo dobre vijesti za vas.

Student otkrio kako do besplatne hrane iz KFC-a: Završio u zatvoru jer je kolegama preprodavao piletinu

Objavljeno 14.05.2021.

Glavom pokretaču operacije već je dosuđeno 2 godine i 6 mjeseci u zatvoru, a četvorici kolega dosuđeno je između 15 mjesci i dvije godine.

[FOTO] Nije dugo trebalo: U novoj, luksuznoj menzi studentica pronašla 'leteći dodatak' u pašticadi

Objavljeno 12.05.2021.

Studenti koji su se jučer zaputili u novu zagrebačku menzu bili su puni riječi hvale, kako za hranu tako i za sam ambijent. No, čini se da ni ova menza nije imuna na neke omaške pri posluživanju hrane.

[FOTO-RECENZIJA] Studenti isprobali hranu u najsuvremenijoj hrvatskoj menzi: Što se sve našlo na meniju i kakva je hrana? Imamo konačnu presudu

Objavljeno 11.05.2021.

Iako je jučer novootvoreni restoran radio samo sat vremena, danas su studenti Agronomskog fakulteta i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu konačno mogli doći, isprobati i komentirati menzu - od ponude hrane, okusa, čak i do ambijenta u kojemu blaguju.

[FOTO] Konačno otvorena zagrebačka 'zelena menza' na koju se čekalo 7 godina – kuhinja radila samo sat vremena

Objavljeno 10.05.2021.

Danas je svečano otvorena menza Agronomskog i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Kamen temeljac ovog restorana položen je prije sedam godina, a danas su u ovoj dugoočekivanoj mezi zagrebački studenti napokon mogli ručati.

Godinama jeo samo čips, krumpiriće i kruh – oslijepio sa 17 godina i uništio zdravlje

Objavljeno 07.05.2021.

Studentska prehrana je doista najposebnija – više ne jedemo toliko zdravog jer ne živimo u roditeljskom domu, a nešto kuhano samo unosimo ako odemo u menzu – što nije svaki dan zbog silnih obaveza.

'Znalo je biti i 6 ili 7 kuna dnevno': Nećete vjerovati s koliko najmanje kuna tjedno preživljavaju studenti u Hrvatskoj

Objavljeno 05.05.2021.

Opće je poznato da studenti 'nikad nemaju para', no koliko je to zapravo istinito i koji su najmanji budžeti kojima raspolažu domaći studenti?

Kuhaju grah i kelj i daju nam savjete: 100 načina na koje nam mame pomažu dok studiramo i zato im – hvala

Objavljeno 04.05.2021.

Majčin dan se u Hrvatskoj slavi druge nedjelje u svibnju, što ove godine pada na 9. svibnja. Upitali smo neke studente kako su im majke pomogle da prežive svoje studentske dane da im na taj način iskažemo zahvalnost i ljubav. Jer svi znamo – samo jedna je mama.

[FOTO] Od dlaka do željeza – evo što se sve servira u zagrebačkim menzama: 'Ovo je opasno po zdravlje!'

Objavljeno 28.04.2021.

Studenti često imaju mnogo obaveza zbog čega ne čudi da im je brzinski ručak, i to za svega desetak kuna, svakodnevnica. No, povoljna cijena ne bi trebala biti opravdanje za ono 'nejestivo' što se često pronađe u tanjuru. Iako studenti na takve stvari upozoravaju u grupama na društvenim mrežama, ništa se ne mijenja, do te mjere da su 'dodaci' obroka iz menzi postali dijelom studentskog folklora.Prati nas na Instagramu!