Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom inozemstvo

POČELO JE: Čak i student-servisi studente šalju u Njemačku! Satnica 9 eura, plaćen put i smještaj...

Objavljeno 16.10.2019.

Studentski servisi imaju značajnu ulogu u posredovanju između studenata koji traže posao i poslodavaca. Portal MojFaks svaki tjedan u rubrici Karijera objavljuje tjednu ponudu poslova za studente, a ovaj put za oko nam je zapeo oglas na stranici bjelovarskog Student servisa.

9000 hrvatskih studenata otišlo studirati u inozemstvo: Uvjeti su bolji, a upisne kvote veće

Objavljeno 14.06.2019.

Visoko obrazovanje prošle je godine čak 8.950 hrvatskih studenata odlučilo potražiti u inozemstvu, a top destinacija za studente je Velika Britanija. Iako iznosi veliku svotu novaca, hrvatski studenti odlučuju se za inozemstvo iz jednostavnih razloga – uvjeta u kojima studiraju.

100 tisuća eura po studentu: Domaći poduzetnik savjetuje da Hrvatska 100 top studenata pošalje na studij u inozemstvo

Objavljeno 04.01.2018.

Ideju da država treba poslati sto najboljih studenata na školovanje u inozemstvo te im po diplomi osigurati poslove za koje su se školovali, iznio je u utorak poznati oftalmolog Nikica Gabrić.

Svaki četvrti mladi Hrvat planira napustiti zemlju: Vraćaju se samo studenti, a razlog je očekivan

Objavljeno 23.11.2017.

Odlazak u inozemstvo je u posljednje vrijeme popularan trend u Hrvatskoj, a osim što je trend, ujedno je i problem. Naime, svaka četvrta mlada osoba u Hrvatskoj planira otići živjeti u inozemstvo i uglavnom su samo studenti ti koji se vraćaju.

Spakirala kofere i otišla raditi u Microsoft: Pročitajte kako izgleda jedan radni dan studentice Mateje

Objavljeno 02.02.2017.

Mateja ima 25 godina, studentica je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a trenutno se nalazi u Belgiji gdje obavlja praksu u Microsoftu.

U Njemačkoj sada ima baš sve, ali to nije njen dom: Gastarbajterica se ipak vraća kući

Objavljeno 19.01.2017.

Iza bloga Gastarbajterica – nova generacija stoji diplomirana ekonomistica koja je prije dvije godine odlučila spakirati stvari i otputovati u Njemačku na privremeni rad. Drugu godišnjicu boravka u inozemstvu proslavila je odlukom da se ipak vraća u Hrvatsku.

1770.6 km daleko od kuće: priča 19-godišnjakinje koja studira u Engleskoj

Objavljeno 08.03.2016.

Zovem se Bruna Tomšić i 19 mi je godina. Išla sam u 2. Zagrebačku gimnaziju. Sada studiram novinarstvo u Northamptonu, Engleskoj. Ovo zvuči dosta prazno, kao da ponovno pišem životopis...

Kako unovčiti znanje s faksa: posao u struci započinje praksom

Objavljeno 26.01.2016.

Kao studentica, smatram kako je studentski posao najlakše pronaći. Puno mjesta, poput call centara i različitih modnih dućana, traže isključivo studentsku populaciju za rad. S obzirom da takvi poslovi obično traže veći broj radnika, najlakše ih je naći – u studentskom centru.

Mnogi ovo nisu znali: Ako pronađete posao u inozemstvu - država vam je dužna isplatiti 2500 kuna!

Objavljeno 04.01.2016.

Političarima su u posljednje vrijeme puna usta brige o mladima i borbe protiv njihovog iseljavanja u inozemstvo, ali nismo baš sigurni da im to ide najbolje. Da stvar bude još nevjerojatnija i još veći paradoks - ukoliko pronađete posao u inozemstvu, država vam je dužna isplatiti 2500 kuna! U nastavku opširnije...

Rang-lista najskupljih i najjeftinijih zemalja u kojima možete studirati

Objavljeno 21.10.2015.

Ako razmišljate o studiranju u inozemstvu, pametno se raspitati koliko će vas to koštati! Objavljena je rang lista najskupljih i najjeftinijih zemalja u kojima možete steći diplomu...Prati nas na Instagramu!