Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom iskustvo

Zabrinjavajući utjecaj pandemije na studente u Hrvatskoj: 'Korona je unakazila iskustvo studiranja...'

Objavljeno 15.10.2021.

Predstavljeni rezultati istraživanja o utjecaju pandemijskih okolnosti poput online i/ili hibridne nastave na iskustvo studiranja u ak. godini 2020./2021.

Nakon 3 dana želi dati otkaz: Studentica popisivačica o bezobrazluku Hrvata kojima kuca na vrata ovih dana

Objavljeno 05.10.2021.

Nepovjerljivi dio naših sunarodnjaka sa skepsom pušta popisivače u svoje domove, a neki su pritom i bezobrazni. Ovo je, nažalost, realno radno iskustvo studentice koja na ovaj način puni svoj mjesečni budžet.

Kafići krcati, predavaonice zjape prazne: Je li politika zaboravila studente?

Objavljeno 29.07.2021.

'U bircu se može piti, ali mi moramo održavati distancu'

10 razloga zašto su nam najbolji prijatelji baš oni koje smo upoznali na faksu

Objavljeno 19.07.2021.

Postoji milijun i jedan razlog zašto su naša najintenzivnija i najbolja prijateljstva nastala upravo tijekom studiranja.

Mladi motorist o nesrećama: 'Problem su oni koji 'razvlače' motor na 15 tisuća okretaja između semafora'

Objavljeno 28.06.2021.

'Tada sam skoro izgubio 4 prijatelja, a otac od jednog, inače vrlo iskusan vozač s puno kilometara na stazi Grobnik preminuo je nakon jednog strašnog sudara negdje u okolici Učke...'

Žestoka rasprava: Život u domu 'samo za djecu' i 'parazite poreznih obveznika' ili neponovljivo studentsko iskustvo?

Objavljeno 04.06.2021.

Dakako da biranje između studentskog doma ili stana nije laka odluka. Ona ovisi o mnogočemu (vašem karakteru, spremnosti da dijelite skromni prostor s nepoznatim ljudima, ali i sanitarni čvor i kuhinju), a ponajviše o vašoj financijskog situaciji.

'90% studenata su uhljebi': Napisao da 'samo klošare, uživaju i pomalo uče' – evo kako su ga 'razapeli' u komentarima

Objavljeno 07.04.2021.

Njegova percepcija studentskog života isprovocirala je stotine komentara. Većinom su ga, na argumentiran način, pokušali uvjeriti da je u krivu.

Zagrebačka studentica prava na gljivama učila za ispit: 'Učinak traje 5 sati, bolje sam shvaćala, čitala brže i bila nadobudnija, ali navečer...'

Objavljeno 09.02.2021.

Ovisno o težini i kompleksnosti kolegija u kombinaciji s nedostatkom vremena za učenje, studenti traže i ispituju različite metode i supstance koje će im omogućiti snage i koncentracije za još koju stranicu gradiva.

Što kriju ispod fasada? Doznajemo koliko su studentski domovi sigurni kad zatrese (i jesu li neki bolji od drugih)

Objavljeno 04.02.2021.

Zbog prošlogodišnjih potresa u Hrvatskoj, u fokusu gradnje našla se 'potresna sigurnost' građevina. Ovo je svakako primjenjivo i na studentske domove koje pružaju smještaj tisućama mladih koji studiraju u metropoli.

Online casino kao privlačan izvor zarade? Studenticu dečko uveo u svijet kockanja: 'Bila sam u šoku kad sam u pola sata zaradila 300 kuna…'

Objavljeno 10.12.2020.

Za vrijeme prvog 'lockdowna' u Hrvatskoj studenti su ostali bez mogućnosti obavljanja studentskih poslova, a s novim restriktivnijim mjerama taj scenarij ponovno je sve izvjesniji.Prati nas na Instagramu!