Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ispit

Ovo su NAJRANIJI datumi ispita na domaćim fakultetima u 'jesenskom' roku – već u kolovozu

Objavljeno prije 7 sati

Velik dio studenata ove dane koristi kako bi odmorili prije jesenskih rokova i početka nove akademske godine. Sunce, vraćaš se kući, možda si i na moru, odmaraš. No, nisu svi kolege u Hrvatskoj te sreće.

Loše riješio ispit pa na biciklu pobjegao od kuće – bilo ga frka što će roditelji reći

Objavljeno prije 3 dana

Strah od ispita ili ispitna anksioznost je mentalni poremećaj koji karakterizira paralizirajući strah od provjera znanja koji pogađa učenike i studente.

5 misli koje ti se motaju glavom kad napokon završiš s ispitima

Objavljeno 15.07.2021.

Ok, odmor definitivno može početi…

Polažeš ispit? Onda svakako pojedi ovu 'sretnu' čokoladicu prije!

Objavljeno 15.07.2021.

U situacijama poput polaganja ispita, osim u znanje koje su usvojili, većina studenata ipak se pouzda i u faktor sreće koji može potpuno preokrenuti ishod provjere znanja.

Tko je kriv za debakl na prijemnom za Medicinu? S faksa tvrde: 'Učenici zadnje 2 godine uče u vrlo teškim uvjetima'

Objavljeno 13.07.2021.

'Najbolji pokazatelj da je test bilo moguće položiti ako si se pripremao je taj što su prijemni ispit položili učenici koje su svoje školovanje završili u područjima koja su osim pandemije, bila pogođena i razornim potresom - učenici iz Petrinje i Gline...'

210 prijava, a kvota 40! Čak petero maturanata bori se za jedno mjesto na ovom fakultetu: Ipak, do daljnjeg nema diplomskog studija

Objavljeno 06.07.2021.

Budući brucoši koji žele upisati arhitekturu, bez obzira na grad u kojem bi studirali, trenutno su na pola 'turneje' Hrvatskom, točnije u Splitu. U ponedjljak su u Mostaru.

Studenti prava šokirani: Izgubili jedan rok jer se za ispit nisu prijavili – na Facebooku

Objavljeno 05.07.2021.

Studenti Sveučilišta u Sarajevu koriste aplikaciju studentske službe za prijavu ispita, no neki profesori ipak završni popis studenata koji izlaze na ispite sastavljaju u Facebook grupama.

Zagrebački profesor osmislio aplikaciju protiv varanja na ispitima: Instalira se u 2 klika, a evo kako radi

Objavljeno 25.06.2021.

Radi se o aplikaciji koja sprečava prepisivanje tako što onemogućuje studentima pokretanje drugih aplikacija i dodatne windows kratice itd. Uz to aplikacija snima video i audio.

Živopisno na državnoj maturi u Slavoniji: Svih 100 minuta rješavanja testa kraj maturanata pjevali dječji zbor i klapa

Objavljeno 23.06.2021.

Niti jedno pisanje mature ne može proći bez problema, pa makar i izvanjskih na koje se ne može utjecati. Do 15. srpnja nema predaha za sve mlade ljude koji su trenutno u najstresnijem periodu svog života – pisanju mature. Upravo zbog toga što o rezultatima ovih ispita ovisi njihova budućnost, ključno je olakšati im pisanje i osigurati mir kako bi čim bolje riješili testove.

Maturant namočio tijekom mature – nadležni tvrde: 'Pala samo jedna kap…' Prostorija se ipak neće koristiti do daljnjega

Objavljeno 23.06.2021.

Pisanje državne mature jedan je od najstresnijih perioda u životu budućih brucoša, stoga su uvjeti pisanja strogo kontrolirani kako bi se maturantima izašlo u susret. No, na žalost, ponekad uvjeti nisu optimalni.