Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ispitni rokovi

Otvaraju se dvije 'noćne' čitaonice: U ovoj knjižnici odsad za ispite možete učiti čak do ponoći

Objavljeno prije 2 dana

Nijednom studentu koji uči za ispite nije lako. I dok jedni vole raditi od jutra, zatvoriti se u svoju sobu i učiti cijeli dan kako bi navečer odmorili, drugi pak odmaraju danju kako bi mogli učiti - kad padne mrak.

Taman za EURO 2021! Knjižnica 'počastila' studente novim plazma TV-om: 'Ako netko poželi gledati utakmicu, nećemo mu braniti'

Objavljeno prije 3 dana

Knjižnica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek 'počastila' je svoje studente novim plazma televizorom taman uoči Europskog nogometnog prvenstva, ali i ljetnih ispitnih rokova.

[FOTO] Neugodno se iznenadili nakon 'renovacije' doma: U kupaonici našli jaje u gnijezdu, a wc školjka izgleda užasno

Objavljeno 09.06.2021.

Svatko tko je živio u studentskom domu, zna da za toplijih dana u sobama ima više stanara od onih upisanih i koji za taj smještaj plaćaju. Smrdljivi martini, stršljenovima, pauci, miševi, ali i razne druge bubice, česti su nepozvani gosti u studentskim sobama i hodnicima domova. No, uvijek ima i većih iznenađenja.

Studenti žestoko 'opleli' po svom sveučilištu: 'Sad se mi zbog 2 ispita moramo vraćati 400 kilometara na faks?'

Objavljeno 31.05.2021.

Nakon što je HZJZ objavio preporuke da se studenti s početkom lipnja smiju fizički vraćati na fakultete, dobar dio njih susreće se s problemima. Naime, kako su mnogi zbog pandemije i online nastave otkazali smještaj u gradu u kojem studiraju, sada će vjerojatno u zadnji čas morati tražiti privatni smještaj - tik pred sezonu.

Studenti izvisili! Na dan rješavanja završnih online ispita cijeli sustav – krahirao: 'Od stresa sam skoro povratio u svoju sobnu biljku…'

Objavljeno 26.05.2021.

Ako mislite da je vama grozno jer ispite rješavate online, sjetite se da uvijek može biti gore.

Ususret rokovima: Najbolji savjeti za uspješno učenje koje bi trebao pročitati svaki student

Objavljeno 24.05.2021.

Stiže je i to najomraženije vrijeme akademske godine – ispitni rokovi. Studenti su, kad je učenje u pitanju, oduvijek bili kreativni u iskušavanju raznih tehnika, posebice onih koje obećavaju da ćete 'u najkraćem vremenu upamtiti najviše podataka', po mogućnosti s razumijevanjem, a ne 'bubanjem'.

Da mi je još samo jedan dan: 10 najpopularnijih izreka vječnih studenata (ali i svih ostalih)

Objavljeno 02.02.2021.

Najbolje vrijeme za malo smijeha i humora ono je ispitnih rokova.

Akademski doping: Je li modafinil novi najbolji student? Lijek za kojim posežu studenti ima i svoju mračnu stranu

Objavljeno 01.02.2021.

Nekoliko dana prije ispita najveći je problem svima znani manjak sati u danu zbog kojega se studenti često okreću raznim metodama koje bi im mogle pomoći u najvećem izazovu - učenju.

40 pitanja, 15 minuta za rješavanje... Pitali smo vas zbog čega se možete rasplakati na ispitu: Zbog ovih TOP razloga suza sama krene

Objavljeno 12.01.2021.

Period ispitnih rokova nikome nije lagan. Stres, neizvjesnost, susret s profesorima koji nisu uvijek ugodni niti na dispoziciji… Sve to dodatno začinjeno manjkom sna, viškom kofeina i neizostavnom lošom prehranom mogu svakog studenta dovesti do ruba živaca ili pak emocionalnog sloma.

Kakvi carevi! Upute za pisanje ispita na ovom faksu postale VIRALNE: Ne znamo bismo li plakali ili se smijali

Objavljeno 11.01.2021.

S obzirom na okolnosti u kojima hrvatski studenti rješavaju svoje obaveze na fakultetu, ove dvije natuknice trebalo bi uklopiti u upute za rješavanje svih ispita.


Prati nas na Instagramu!