Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom ispitni rokovi

Ostao vam je još jedan ispit? Ako upisujete višu godinu ili ste apsolvent – na ovom sveučilištu daju vam još jedan rok

Objavljeno prije 2 dana

Dobre vijesti za one koji su pri kraju studija ili im je ostao samo jedan ispit do upisa više godine.

Ovo su NAJRANIJI datumi ispita na domaćim fakultetima u 'jesenskom' roku – već u kolovozu

Objavljeno 23.07.2021.

Velik dio studenata ove dane koristi kako bi odmorili prije jesenskih rokova i početka nove akademske godine. Sunce, vraćaš se kući, možda si i na moru, odmaraš. No, nisu svi kolege u Hrvatskoj te sreće.

5 misli koje ti se motaju glavom kad napokon završiš s ispitima

Objavljeno 15.07.2021.

Ok, odmor definitivno može početi…

Polažeš ispit? Onda svakako pojedi ovu 'sretnu' čokoladicu prije!

Objavljeno 15.07.2021.

U situacijama poput polaganja ispita, osim u znanje koje su usvojili, većina studenata ipak se pouzda i u faktor sreće koji može potpuno preokrenuti ishod provjere znanja.

Otvaraju se dvije 'noćne' čitaonice: U ovoj knjižnici odsad za ispite možete učiti čak do ponoći

Objavljeno 17.06.2021.

Nijednom studentu koji uči za ispite nije lako. I dok jedni vole raditi od jutra, zatvoriti se u svoju sobu i učiti cijeli dan kako bi navečer odmorili, drugi pak odmaraju danju kako bi mogli učiti - kad padne mrak.

Taman za EURO 2021! Knjižnica 'počastila' studente novim plazma TV-om: 'Ako netko poželi gledati utakmicu, nećemo mu braniti'

Objavljeno 16.06.2021.

Knjižnica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek 'počastila' je svoje studente novim plazma televizorom taman uoči Europskog nogometnog prvenstva, ali i ljetnih ispitnih rokova.

[FOTO] Neugodno se iznenadili nakon 'renovacije' doma: U kupaonici našli jaje u gnijezdu, a wc školjka izgleda užasno

Objavljeno 09.06.2021.

Svatko tko je živio u studentskom domu, zna da za toplijih dana u sobama ima više stanara od onih upisanih i koji za taj smještaj plaćaju. Smrdljivi martini, stršljenovima, pauci, miševi, ali i razne druge bubice, česti su nepozvani gosti u studentskim sobama i hodnicima domova. No, uvijek ima i većih iznenađenja.

Studenti žestoko 'opleli' po svom sveučilištu: 'Sad se mi zbog 2 ispita moramo vraćati 400 kilometara na faks?'

Objavljeno 31.05.2021.

Nakon što je HZJZ objavio preporuke da se studenti s početkom lipnja smiju fizički vraćati na fakultete, dobar dio njih susreće se s problemima. Naime, kako su mnogi zbog pandemije i online nastave otkazali smještaj u gradu u kojem studiraju, sada će vjerojatno u zadnji čas morati tražiti privatni smještaj - tik pred sezonu.

Studenti izvisili! Na dan rješavanja završnih online ispita cijeli sustav – krahirao: 'Od stresa sam skoro povratio u svoju sobnu biljku…'

Objavljeno 26.05.2021.

Ako mislite da je vama grozno jer ispite rješavate online, sjetite se da uvijek može biti gore.

Ususret rokovima: Najbolji savjeti za uspješno učenje koje bi trebao pročitati svaki student

Objavljeno 24.05.2021.

Stiže je i to najomraženije vrijeme akademske godine – ispitni rokovi. Studenti su, kad je učenje u pitanju, oduvijek bili kreativni u iskušavanju raznih tehnika, posebice onih koje obećavaju da ćete 'u najkraćem vremenu upamtiti najviše podataka', po mogućnosti s razumijevanjem, a ne 'bubanjem'.Prati nas na Instagramu!