Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom izrazi

Je li ovo najkul profesor ikada? Napravio je baš sve da se uklopi među studente i bude dio 'ekipe' - FOTO

Objavljeno 12.02.2020.

Svaku generaciju obilježi nešto. I dok se i mi milenijalci trudimo pohvatati sve promjene i aktualnosti koje se događaju oko nas, ne možemo se ne zapitati kako se oni iz malo starije generacije tek nose sa svime?

Žganci ili palenta, balun ili balote, Mekić ili Megić: Sve riječi koje nećeš razumjeti kad dođeš studirati u drugi grad

Objavljeno 28.05.2018.

Kada godinama živimo u istom mjestu pa samim time i u istoj okolini, čudno nam u ušima zvuče neki drugi izrazi. To se osobito događa studentima koji odlaze na studij u drugi grad pa se nađu u situaciji da neki izraz ili riječ prvi put čuju, a nerijetko i krivo protumače.

Ideš li na college, faculty ili university? Nauči pričati o svom obrazovanju na engleskom

Objavljeno 05.07.2017.

Neobično je kada čujemo da netko ne zna barem jedan strani engleski, a pod ovim 'barem jedan' uglavnom mislimo na engleski. Engleski je prisutan gdje god se okrenemo, a puno je i izraza za koje nemamo hrvatsku riječ pa se poslužimo engleskom. No, znamo li razgovarati o vlastitom obrazovanju na ovom jeziku?

El' ćmo ić jest? Izrazi koje čuješ kad studiraš u Slavoniji, a nisi Slavonac

Objavljeno 03.03.2017.

'Slavonijo, tko te nije volio ne zna šta je izgubio', pjevaju Prljavci i to s dobrim razlogom. Zlatna polja pšenice i kukuruza jednostavno oduzimaju dah, a prekrasni sutoni uz Dravu samo su dio slavonske čarolije koja mami studente na razne fakultet u Slavoniji: od elektrotehnike, medicine, psihologije pa sve do učiteljskog, predškolskog ili poljoprivrednog...

Kolutanje očima i uzdisanje: 11 lica svakog studenta

Objavljeno 24.03.2016.

Smisao za humor je jedina stvar koja će te 'provući' kroz studij...