Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom kofein

Zagrebački studenti o energetskim pićima i nuspojavama: 'Sjeo sam u kut sobe i plakao…' Liječnica upozorava: To nisu 'juhice' i ne treba ih nikad piti

Objavljeno 08.06.2021.

Smrt 13-godišnjaka koja je šokirala cijelu Hrvatsku javnost pokrenula je mnogo pitanja tijekom posljednjih nekoliko dana od kojih su najvažnija treba li zabraniti prodaju energetskih pića maloljetnicima i koliko su zapravo svjesni potencijalnih nuspojava konzumacije ovog pića?

Dva studenta kineziologije skoro umrla nakon što su popili dozu kofeina za 300 šalica kave

Objavljeno 14.05.2021.

Trebala je biti samo praktična vježba studenata, no zbog slučajne matematičke pogreške, dva studenta su skoro izgubila život!

Studentu otkazalo srce zbog energetskih napitaka – u bolnici proveo 58 dana

Objavljeno 27.04.2021.

Zbog prevelike konzumacije energetskih pića, 21-godišnji student hospitaliziran je zbog zastoja srca, a liječnici su razmišljali čak i o transplantaciji organa.

Treba li studenima šalica kave dnevno da bi diplomirali?

Objavljeno 22.12.2016.

Kofein je brzi fiks kad studentima ponestane vremena za učenje i pisanje seminara. Uz sve rokove za predaju, pisanje kolokvija i ispita, kava je postala neizostavan dio studentskog stila života.

5 načina da podigneš energiju – bez kofeina

Objavljeno 03.08.2016.

Svim studentima poznati su sljedeći scenariji: izvlačite se iz kreveta i odmah lijepite uz omiljenu džezvicu ili aparat za kavu, između predavanja odlazite po novu dozu kave ili cappuccina, a prilikom učenja u knjižnici okružujete se papirnatim čašama 'kave za van'.

Članak koji će shvatiti samo ovisnici o kavi

Objavljeno 10.06.2015.

Ovo nisu grčevi kofeina nego sretne trzavice!

Nije tako bezopasno: euforija cjelonoćnog učenja može biti štetna za vaše zdravlje

Objavljeno 08.04.2015.

Beskrajno noćno štrebanje svih detalja vezanih uz povijest 20. stoljeća. Sitni sati koje ste dočekali pokušavajući zapamtiti sve nazive tetiva na latinskom. Pisanje eseja iz filozofije do 4 ujutro...Jeste li se ikada našli u ovakvim situacijama?


Prati nas na Instagramu!