Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom kolegij

Izborni kolegij koji je podigao prašinu: Pitali smo studente FER-a što su naučili na predavanjima iz Biblijske teologije

Objavljeno 05.09.2017.

Već 21 godinu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu postoje izborni kolegiji 'Biblijske teologije 1' i 'Biblijske teologije 2'. Unatrag nekoliko dana se na društvenim mrežama i na pojedinim portalima pojavila rasprava o tome zašto se na FER-u izučava Biblija te zašto je to budućim inženjerima potrebno, a mi smo provjerili što na to kažu oni koji su kolegij odslušali.

Upiši i bankrotiraj: Zašto zagrebačka Ekonomija naplaćuje kolegije na engleskom jeziku?

Objavljeno 13.03.2017.

Na državnim fakultetima u Hrvatskoj nude se i kolegiji na engleskom jeziku koje studenti mogu besplatno slušati, ali to nije slučaj i s Ekonomijom u Zagrebu. Te kolegije ne financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa studenti moraju plaćati za slušanje istih.

Prijavi se već danas: Oxford po prvi puta ponudio online kolegij

Objavljeno 16.11.2016.

Jedno od najboljih svjetskih sveučilišta pridružilo se brojnim drugim fakultetima koji nude otvorene online kolegije (MOOC-ove) dostupne svima s internetskom vezom.

Trebaju li studenti sudjelovati u osmišljavanju kolegija i studijskih programa?

Objavljeno 03.03.2016.

Na Bryn Mawr koledžu u Pennsylvaniji na predavanjima ne sudjeluju samo studenti i predavači nego i 'studentski konzultanti' koji su u predavaonicama kako bi promatrali i ocijenili koncept kolegija i uspješnost izvedbe svakog predavača.

Kolegij o vampirima: dodatni bodovi za ubijanje

Objavljeno 30.10.2015.

Prošli su oni dani kad su kolegiji naziva Istraživanje šekspirijanske poetike bili vrhunac zanimljivosti na fakultetima. Danas je u modi – nadnaravno!

Lova do krova: Online tečajevi koji će ti pomoći da se obogatiš

Objavljeno 13.10.2015.

Jer svi znamo da novac pokreće svijet...

Jer to je umijeće: Na fakultetu nude kolegij o masturbaciji

Objavljeno 05.10.2015.

Najnovija 'vruća' vijest: studenti jednog fakulteta imaju priliku pohađati kolegij o masturbaciji.

ANKETA: Koji je najteži ispit na tvom studiju?

Objavljeno 23.03.2015.

Svi znamo za one neke ispite koji se polažu u nedogled ili pred komisijom, one neke profesore koji su strogi, ali nikako pravedni, one popise literature na kojima se nalazi hrpa naslova koji su možda već i izbačeni iz knjižnica...

Kolegiji koji nikome nisu dosadni: od sladoleda, umjetnosti selfija i zombi apokalipse…

Objavljeno 20.01.2015.

Zombiji, sladoled, surfanje i selfiji – iako ovaj popis zvuči kao scena sa filmskog maratona s godišnjeg odmora, radi se o stvarnim kolegijima koje možete slušati na pravim, ozbiljnim sveučilištima.

'What What in The Butt': ovo su najčudniji kolegiji koje možete pohađati!

Objavljeno 10.11.2014.

Zamislite da pohađate kolegij iz analnog seksa ili da možete naučiti jezik vilenjaka – nevjerojatno, zar ne?Prati nas na Instagramu!