Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom kolegij

Uveden kolegij 'Gubljenje vremena na Internetu' – koja mu je svrha?

Objavljeno 31.10.2014.

Ako je gubljenje vremena u bespućima Interneta jedan od tvojih omiljenih hobija, imamo dobre vijesti: možda bi napokon mogao pokupiti i zasluge za taj 'posao'.

Na fakultetu uveli kolegij „Beyonce“!

Objavljeno 03.02.2014.

Na američkom sveučilištu pokrenuli su kolegij o popularnoj pjevačici Beyonce Knowles.

Usmeni od 23 sata? Pijana profesorica? Da!

Objavljeno 10.07.2012.

Hrvatski studenti često satima moraju stajati ispred vratiju svojih profesora kako bi došli na red za usmeni ispit, no vjerojatno im se nikada nije dogodio usmeni u trajanju od 23 sata. Naime, Landysh Zaripova, profesorica na ruskom Sveučilištu Kazan održala je usmeni ispit koji je trajao 23 sata, a k tome je bila i nacvrcana i to poprilično.

Studenti preživjeli pandemiju zombija

Objavljeno 03.07.2012.

Studenti Sveučilišta Michigan preživjeli su pandemiju zombija. Barem na predavanjima. Naime, mnogo njih pohađalo je sedam tjedana dugačko predavanje pod nazivom 'Surviving the Coming Zombie Apocalypse - Catastrophes and Human Behavior' (Preživljavanje nadolazeće apokalipse zombija – katastrofe i ljudsko ponašanje).

Neobične stvari koje možete studirati

Objavljeno 27.03.2012.

Dok kod nas studenti provjeduju i pišu peticije te se bore da se ne zatvore određeni odjseci na fakultetima, u inozemstvu nemaju tih problema već izmišljaju stvari, točnije kolegije pomoću kojih će privući više studenata. Već smo čuli kako na jednom američkom fakultetu možete studirati na osnovi stihova popularnog glazbenika Jay-Z-ja, ali to je tek mali dio onoga što se može studirati, a sasvim je neobično i kod nas zasigurno nedostižno još stotinu, ako ne i više godina.

Stihovi Jay-Z-ja predmet na američkom koledžu

Objavljeno 15.12.2011.

Shawn Corey Carter, poznatiji kao Jay-Z ili možda još poznatiji kao suprug pjevačice Beyonce Knowles, nije pohađao koledž, ali zato će američki studenti imati priliku studirati njegove stihove. O čemu se radi?

Top 10 najčudnijih kolegija

Objavljeno 12.05.2010.

Da na hrvatskim fakultetima svašta pokušavaju prodati pod kolegij znamo i sami, ali smo ipak prosurfali i našli kolegije prema kojima su ovi naši sasvim logična stvar. Tko ne bi htio izučavati uživanje u smeću ili to zašto je Barbie bjelkinja?

Tko želi upisati studij NLO-a?

Objavljeno 15.04.2010.

S obzirom na količinu materijala, bezbrojne navodne očevidce, gomilu psiholoških, religioznih i socioloških konotacija, čudi da ufologija još uvijek nije postala dio akademskog curriculuma...Prati nas na Instagramu!