Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom kontrolori

Kontrolori opet 'briljiraju'! Studentici UKRALI iksicu, zatočili je u autobusu i prijetili izmišljenom REKORDNOM cifrom kazne

Objavljeno 26.06.2020.

Redovito nas iznenade priče o postupcima ZET-ovih kontrolora koji ponekad prema putnicima postupaju kao da imaju mnogo više ovlasti nego što ih zbilja imaju. Ovoga puta, studentici su ukrali iksicu.

'Nemaju vas pravo uznemiravati – zovite policiju!' Kako studenti trebaju reagirati kad im na vrata zakuca – inkasator HRT-a?

Objavljeno 20.11.2019.

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone, te je pozvala građane na akciju.

Kontrolori ZET-a još jednom 'oduševili' i osramotili se: Aparati za provjeru karata sada imaju još jednu magičnu moć!

Objavljeno 11.11.2019.

Već smo u nekoliko navrata pisali o tehnološki naprednim odlikama aparata za provjeru voznih karata koje sa sobom nose kontrolori ZET-a. No, baš kad pomislimo da smo sve čuli, javi se student koji nas razuvjeri.

Novi zakon i veće ovlasti: Morate li kontroloru ZET-a pokazati osobnu i smije li vas zadržati u vozilu? Sada više nema dvojbi

Objavljeno 05.09.2019.

Policajci nisu jedini koji vas od sada mogu tražiti osobne iskaznice, stoji u novom zakonu o komunalnom gospodarstvu.

Stalno 'škicate' je li ušao 'kondor' ili ne? U tramvajima možda više neće biti kontrolora u civilu

Objavljeno 30.04.2019.

Mnogi studenti koji se koriste javnim prijevozom imaju i pokaz pa tako i studenti u Zagrebu koji najčešće putuju ZET-ovim tramvajima ili autobusima. No, i dalje postoje oni koji se 'švercaju' pa stalno pogledavaju prema vratima vozila i razmišljaju o tome hoće li ući kontrola ili ne. Za 'švercere' možda više neće biti straha jer u ZET-u razmišljaju o tome da kontrolori počnu nositi radne uniforme jer su do sada radili u civilu.

'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti

Objavljeno 05.05.2017.

Naš članak o ovlastima kontrolora ZET-a i slijedom istih informacije o tome što smiju, a što ne smiju raditi kada uhvate putnika bez karte izazvao je veliko zanimanje među studentima. Među komentarima na tekst najčešći se spominjao infracrveni uređaj kojim kontrolori prijete mladima kad ih uhvate bez prijevozne karte.

Moraš li doista pokazati osobnu iskaznicu? Razbijamo sve mitove vezane uz ovlasti kontrolora ZET-a

Objavljeno 15.02.2017.

Ovlasti kontrolora u javnome prijevozu i dalje zbunjuju studente kojima često nije jasno kako postupiti u pojedinim situacijama, a da to bude u skladu sa zakonima.

Evo što vozači i kontrolori smiju, a što ne

Objavljeno 29.01.2015.

Prije nekoliko dana negodovanje putnika izazvao je vozač na liniji 268 Velika Gorica-Zagreb kada nije htio krenuti autobusom jer mladić koji je ušao nije imao kartu. Posebno ih je naljutilo što vozač nije htio krenuti ni kada je mladi putnik izašao iz autobusa.

Rat protiv kontrolora ZET –a se nastavlja: 'Svome bratu dajem kartu'!

Objavljeno 11.04.2014.

I dok u ZET-u smišljaju nove načine kojima bi doskočili slijepim putnicima i prisilili ih da kupe kartu, šverceri već pronalaze metode kako da ih zaobiđu.

Zmije oko vrata, nasilje i crvene bokserice – priče iz života kontrolora karata

Objavljeno 06.03.2014.

Da su svim korisnicima usluga ZET i HŽ prijevoza kontrolori mrski neprijatelji već znamo. No, kako izgleda jedan radni dan u životu kontrolora prigradskih vlakova? Ako je suditi po ispovijestima osoba koje kontroliraju prijevozne karte za plaću, ovo radno mjesto uopće nije dosadno – dapače!Prati nas na Instagramu!