Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom korupcija

Do trojke bez učenja za 1200 kuna: Za prolaz na ispitu od studentica tražio da mu kupe mobitel

Objavljeno 18.02.2021.

Ponekad je za trojku dovoljno kupiti mobitel i zaobići akademsku čestitost.

Kud baš TAJ fakultet? Studentica priznala da je mogla upasti 'preko veze' – evo kako je postupila i što su joj roditelji rekli

Objavljeno 05.05.2020.

Čak 61% studenata Medicinskog fakulteta vjeruje da se medicinu može upisati preko veze. Studentica koja je imala istu priliku, postupila je suprotno želji vlastitih roditelja.

Prepisivanje je oblik korupcije, a varalice slave kao 'heroje'? Evo što o prepisivanju kaže bivša predsjednica, a što naši studenti

Objavljeno 13.01.2020.

Prepisivanje na ispitima široko je rasprostranjena pojava, a prema izjavi predsjednice Kolinde, predstavlja jedan oblik korupcije koji počinje već u osnovnoj školi.

Čak 6 posto hrvatskih studenata PLATILO BI ZA POSAO i masovno daju kolegama da PREPISUJU od njih na ispitima

Objavljeno 20.11.2019.

Samo petina studenata nikad nije varala na ispitu, ali bi ih 70 posto u budućnosti prijavilo korumpirano ponašanje...

60% učenika smatra da je obrazovanje korumpirano: ocjene ne garantiraju upis na fakultet

Objavljeno 23.01.2017.

Činjenica da gotovo dvije trećine učenika smatra da su 'za upis na fakultet u Hrvatskoj od sposobnosti učenja važnije snalažljivost, osobne veze i roditelji' porazna je i svjedoči o dubokim poremećajima društva u kojem živimo.

Upoznajte Nedžada: studenta strojarstva koji je prvi rekao DOSTA

Objavljeno 15.09.2015.

Malo je reći da je Nedžadovo pismo, poslano na redakcijski mail Kameleona, zapalilo čitavu regiju. Vijest o ovom studentu koji je, samo ispit do kraja, odustao od fakulteta prodrmala je temelje visokog obrazovanja – kako u BiH, tako i kod nas...

Želiš raditi u školi? Plati 7 tisuća eura!

Objavljeno 19.11.2014.

Prema podacima koje je Slobodnoj Dalmaciji ustupila mlada profesorica koja već godinama traži posao, “tarifa” za “kupnju” profesorskog mjesta u školama iznosi od 3000 do 7000 eura, ovisno o satnici koju će kandidat dobiti nakon potpisivanja ugovora.

'Korupcija tijekom studiranja': rezultati istraživanja!

Objavljeno 02.06.2014.

Helena Černi, Kristina Mikulčić, Petra Grgačić i Mija Bašić, četiri studentice 1. godine diplomskog studija socijalne pedagogije s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, provele su istraživanje među studentima diljem Hrvatske u sklopu projekta "Korupcija tijekom studiranja".

Počinje edukativni dio projekta „Bez veze nije bezveze“

Objavljeno 10.03.2014.

"Bez veze nije bezveze", projekt udruge eSTUDENT, otvara vrata edukativnom dijelu projekta kojem je temeljna namjera potaknuti studente na proaktivno ponašanje i diskusiju na temu korupcije.

Osumnjičen da je primao mito, a predaje – antikorupcijski odgoj!

Objavljeno 20.02.2014.

Dekan osječkog Pravnog fakulteta Igor Bojanić, četvrtookrivljeni u aferi podmićivanja na tom fakultetu , i dalje obnaša svoju dužnost unatoč tome što je protiv njega podignuta optužnica koja ga tereti za primanje mita. Štoviše, dekan i dalje predaje i drži ispite.