Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom kviz

Istina, laž ili apsurd? Riješite KVIZ i provjerite koliko uistinu znate o studiranju u Hrvatskoj

Objavljeno 16.04.2018.

Premda se od studenata očekuje da znaju apsolutno sve o studiranju, to većinom nije tako. Nitko ne tvrdi da bi studenti trebali apsolutno sve znati, ali neke stvari su dosta važne te ih je korisno poznavati.

Uče i iz clickbait članaka: Troje studenata koji su rasturili u Potjeri i Šifri otkrivaju kako su sve to naučili i na što su potrošili dobitak

Objavljeno 30.01.2018.

Televizijski kvizovi su od svojih sami početaka iznimno popularni, a u posljednje vrijeme raste popularnost tzv. 'pub kvizova' tijekom kojih natjecatelji uz ispijanje piva pokazuju svoje znanje na različitim poljima. Kod nas trenutno rasturaju kvizovi 'Šifra' i 'Potjera' pa se tako preko puta Tarika Filipovića i Joška Lokasa nerijetko nađu i studenti i to vrlo zavidnog znanja.

Rasturili 'Šifru' i 'Potjeru': Upoznajte studente koji razvaljuju u televizijskim kvizovima

Objavljeno 24.11.2017.

Navikli smo da su zvijezde kvizova uglavnom stariji i iskusniji kvizaši, no u posljednje vrijeme svojim znanjem po televizijskim i pub kvizovima rasturaju mladi ljudi. Neki od njih su i studenti baš kao Tvrtko Plejić koji je u 'Šifri' zaslužio 125 tisuća kuna i Fabijan Čorak iz 'Potjere'.

Impresivan nastup studenta kvizaša: FER-ovac oduševio u 'Potjeri' - s timom osvojio 240 000 kuna

Objavljeno 17.11.2017.

U HRT-ovom kvizu 'Potjera' nerijetko svoje znanje pokazuju i studenti te često kući nose pozamašne svote novca. Tako je bilo i ovaj put: trio, u kojemu je bio i mladi FER-ovac, pobijedio je lovca Deana Kotigu i podijelio 240 000 kuna.

Otvorio pitanje za pola milijuna pa odustao: Student Tvrtko u kvizu osvojio 125 tisuća kuna

Objavljeno 30.10.2017.

HTV-ov kviz 'Šifra', čije je zaštitno lice voditelj Joško Lokas, sinoć je bio pun uzbuđenja za studenta iz Donjeg Miholjca. Slavonac Tvrtko Pleić studira geografiju i povijest, a u sinoćnjem je kvizu osvojio 125 tisuća kuna te nije htio riskirati i ići dalje. Samim time postao je treći natjecatelj 'Šifre' koji je otvorio pitanje za pola milijuna kuna.

KVIZ: Trebaš li sutra ići na predavanje ili na kavu?

Objavljeno 02.06.2017.

Predavanje ili kava s kolegama? Hmmmm, ima dana kad nam ova odluka jako teško pada...

KVIZ: Koji filmski žanr predstavlja tvoje studiranje?

Objavljeno 14.04.2017.

Svatko barem jednom u životu misli o tome kako bi izgledao film o njegovom životu, ali i koji bi glumac utjelovio glavnu ulogu

KVIZ: Saznaj koju ćeš ocjenu dobiti na sljedećem ispitu

Objavljeno 31.03.2017.

Nitko ne može predvidjeti budućnost, ali s popriličnom sigurnošću možemo predvidjeti uspjeh na ispitu prema nekim radnim i životnim navikama koje prakticirate u predispitnom periodu i periodu tijekom ispitnih rokova. Koja će ocjena sljedeća ukrasiti tvoj indeks?!

KVIZ: 'Biste li radije' pitanja koja ćete riješiti teže od vašeg najgoreg ispita

Objavljeno 24.03.2017.

Odlazak na kavu ili na predavanje / Jesti u menzi ili u McDonald'su samo su neki od 'ili ili' izbora s kojima se susrećemo tijekom faksa.

KVIZ: Zašto te 'hejtaju' kolege s faksa?

Objavljeno 17.03.2017.

Svatko se vodi određenim taktikama da bi došao do uspjeha pa tako i studenti na faksu...Prati nas na Instagramu!