Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom laptop

Pisali diplomske na mobitelima i skoro odustali od faksa: Faks nabavio 900 laptopa za studente koji kod kuće nemaju računalo

Objavljeno 07.04.2021.

Tijekom prvog covid lockdowna, na Sveučilištu u Bradfordu primijetili su da pristup internetu i online platformama predstavlja problem velikom broju studenata. Sada je sve to prošlost nakon nabavke 900 laptopa koje će ustupiti studentima na korištenje.

[VIDEO] Poštenje se isplati! Studentica vratila laptop zastupnici Orešković i dobila novčanu nagradu: Evo na što će je potrošiti

Objavljeno 24.03.2021.

Jučer u večernjim satima u javnom se prijevozu odigrala prava drama. Kulisa događanja – tramvaj ZET-a, u kojemu se, po tko zna koji put, odirao scenarij 'izgubljeno-nađeno'.

Kako je uopće ušao? 'Nafiksani narkoman' studentici iz doma ukrao laptop: Evo kako ga je opisala

Objavljeno 15.02.2021.

Studentica arhitekture u večeri s petka na subotu prijavila je krađu laptopa iz učionice u zagrebačkom studentskom domu.

Fakultet brucošima daje laptope, pobunili se stariji studenti: 'Oni odustanu nakon 1. godine, a nama koji 'držimo' faks – ništa?'

Objavljeno 01.02.2021.

Opet je onaj dio godine kada budući brucoši službeno započinju s odabirom potencijalnih studija. Samim time i borba za popunjavanje kvota je započela te nerijetko s fakulteta osmišljavaju razne pogodnosti kojima 'mame' potencijalne studente.

Ružan rukopis studenata prekida tradiciju dugu 800 godina: Prestižno sveučilište uvodi ispite na računalu

Objavljeno 12.09.2017.

Neki studenti imaju čitak rukopis pa profesori mogu s lakoćom odgonetnuti 'što je pisac htio reći', ali drugi kao da su rođeni liječnici – barem kada je riječ o rukopisu.

Treba vam samo laptop: 7 studentskih poslova koje možete obavljati od kuće

Objavljeno 28.07.2017.

U današnje vrijeme teško je zamisliti posao na kojem ćemo raditi bez računala, a pogotovo bez interneta. Premda za neke studentske poslove poput dijeljenja letaka ili promocije hrane u shopping centrima nije potrebno računalo, mnogi poslovi temelje se na upotrebi kompjutera.

Vodiš bilješke na laptopu ili pišeš rukom? Evo što je bolje za učenje i koncentraciju!

Objavljeno 20.04.2016.

Studenti koji bilješke vode zapisujući rukom uspješniji su od onih koji tipkaju. Iako sve više studenata bilješke na predavanjima vodi tipkajući po tabletima, laptopima i sličnim gadgetima, pametnije je ipak pisati rukom.

Počeli loviti i studente: HRT naplaćuje 80 kuna pristojbe za laptope, mobitele, tablete...

Objavljeno 18.03.2016.

Zagrebački studenti na društvenim mrežama požalili su se na HRT i naplaćivanje pretplate.

U samo 20 sekundi pretvori majicu s kapuljačom u torbu za laptop

Objavljeno 15.12.2015.

Ako imaš dovoljno malen i lagan laptop onda ti se sigurno puno puta dogodilo da bi ga rado uzeo/la sa sobom na predavanje ili učenje, ali te u tome spriječila činjenica da najvjerojatnije nemaš torbu za laptop. Odsad to više ne mora biti problem!


Prati nas na Instagramu!