Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom literatura

Plaća da netko položi ovaj ispit umjesto nje! Zagrebački profesor odgovara: 'Oni koji su dosad znali za 3, to će sada biti 2...' Evo što se promijenilo

Objavljeno 15.09.2021.

Prepisivanja na ispitima ima otkad postoje i provjere znanja, a sankcije za kršenje akademske čestitosti razlikuju se od fakulteta do fakulteta.

Gigantske 'Biblije' koje ste mrzili tijekom studiranja: Studenti se prisjetili najgorih knjiga koje su morali čitati na faksu

Objavljeno 27.04.2020.

Današnje otvaranje knjižnica obradovalo je mnoge knjiške moljce, učenike i studente. Sada kada su nam knjige ponovno dostupne i u fizičkom obliku, odlučili smo priupitati studente koje su knjige obilježile njihovo studiranje, ali u negativnom smislu.

[FOTO] Obavezna literatura za učenje - prepuna pravopisnih grešaka

Objavljeno 08.09.2017.

Očekujemo da je obavezna literatura prošla kroz ruke lektora, redaktora... Čini se da to nije uvijek slučaj.

Napisati ju sam ili učiti iz 'ostavštine' prošle generacije? Studenti otkrili kako izgleda idealna skripta

Objavljeno 13.06.2017.

Na sam spomen ispitnih rokova studentima se diže kosa na glavi, a spas u zadnji čas (a nekad i u prvi čas) je skripta. Skripta nije knjiga, ali zato se sve bitno za ispit u njoj nalazi. Ili bi barem tako trebalo biti.

Smije li se ili ne: kupi knjigu profesora pa ćeš proći na ispitu

Objavljeno 21.09.2015.

Ako već niste čuli tu foru, vjerojatno hoćete: jedan dio studenata susreo se s time, a drugi su sigurno čuli vic varijacije na temu 'kupi knjigu ako želiš izaći na ispit ili položiti ispit'.

Odlične serije koje mogu poslužiti kao literatura

Objavljeno 27.11.2013.

Ako vam je ideja gledanja serija potpuno nespojiva s intelektualnim životom i eventualnim polaganjem ispita – razmislite još jednom! U nastavku vam donosimo prijedlog za gledanje odličnih serija uz koje ćete ponešto i naučiti.Prati nas na Instagramu!